Uudet ja tulevat urheilupelit vuonna 2023

img
Mar
24
author image by Ines | Pelit | 0 Comments | 24 Mar 2023

Moni vuonna 2023 julkaistava urheilupeli oli tarkoitus tuoda markkinoille jo vuonna 2022, mutta erinäisistä syistä pelit ovat viivästyneet. Vuonna 2023 monen urheilufanin pitkä ja kärsivällinen odotus palkitaan. Urheilupelien suosio säilyy vuodesta toiseen, ja vuosi vuodelta pelit ovat aiempaa realistisempia ja pelattavuus vain paranee. 

Urheiluvideopelin ohella urheiluvedonlyönti netissä on kasvattanut suosiotaan. Netissä voi lyödä vetoa laajasti eri lajeista ja sarjoista, Kohteita löytyy perinteisistä voittajavedoista erikoisvetoihin. Yksi nettivedonlyönnin erikoisuus on live vedonlyönti, jossa liveveto laitetaan sisään ottelun tai kilpailun jo ollessa käynnissä. Livevedoissa kertoimet muuttuvat käynnissä olevan ottelun tai kilpailun tapahtumien mukaan. 

Mitkä ovat urheilugenren odotetuimmat pelit, jotka näkevät päivänvalon vuonna 2023? 

EA Sports PGA Tour 2023

Uuden EA Sports PGA Tour -pelin fanien pitkä odotus tulee vihdoin päätökseen. EA Sports PGA Tourin oli tarkoitus ilmestyä jo keväällä 2022, mutta julkaisua lykättiin vuodella eteenpäin. Odotus palkitaan vihdoin 7. huhtikuuta, kun peli tulee maailmanlaajuisesti myyntiin. Peli julkaistaan alkuun ainakin PS 5:lle ja Xbox Series X/S:lle. 

EA Sport PGA Tour -peli sisältää muun muassa maailman tunnetuimmat golfkentät ja neljä suurinta golf-turnausta. Pelistä on saatu ennakkoon makua, kun sen traileri julkaistiin. Trailerilla esitellään muun muassa täysin uutta Pure Strike -mekanismia, joka mallintaa ammattigolfaajien svingien uniikkeja eroja. Lisäksi trailerissa nähdään muun muassa aiempaa realistinen pallon käyttäytyminen eri alustoilla ja puttausmekanismien uudistukset. 

AEW Fight Forever

Showpainin ystävät odottavat tämän pelin julkaisua innokkaasti, sillä pelissä ovat mukana nimekkäitä showpainijoita! AEW Fight Forever oli määrä saada markkinoille jo vuonna 2022, mutta pelin kerrottiin olevan hankaluuksissa ikärajaluokituksiin liittyvien ongelmien kanssa.

AEW Fight Foreveristä on saatu tietoa sen julkaistun trailerin perusteella. Perinteisten showpainiotteluiden lisäksi pelissä on kokoelma erilaisia minipelejä, joissa pelaajat voivat mitellä toisiaan vastaan esimerkiksi kehässä ja baseball-kentällä. Pelissä on monipuolinen uratila, mahdollisuus painijoiden muokkaamiseen ja monia eri ottelutyyppejä. 

Aew Fight Forever julkaistaan ennakkotietojen mukaan 31. maaliskuuta. Peli on luultavasti saatavilla Nintendo Switchille, pc:lle, PlayStation 4:lle ja 5:lle, Xbox Onelle ja Xbox series X/S:lle. 

Forza Motorsport

Moottoriurheilusta ja ajopeleistä pitäville pelaajille ilouutinen on se, että Forza Motorsport on pelattavissa vuonna 2023. Forza Motorsport -pelin odotetaan kaasuttavan markkinoille keväällä 2023, mutta tarkka julkaisupäivä ei ole tiedossa. Tosin on huhuttu, että julkaisupäivä siirtyy vuoden toiselle puoliskolle. Peli ilmestyy pc:lle ja Xbox Series X/S:lle. 

Vaikka pelin nimi on vanha, on peli täysin uusi ja todella hiottu. Ennakkotietojen mukaan ajofysiikka on muokattu uusiksi, rataolosuhteet ovat dynaamiset, klassikkoradat on renderöity uudelleen ja valittavissa on useat eri renkaiden kumiseokset. Pelissä on aiempia versioita yksityiskohtaisempi ulkoasu, dynaaminen sää- ja päivävaihtelu, sijaintipohjainen valaistus ja muita uudistuksia. 

Pelissä pääsee revittelemään yli 500 erilaisella ajoneuvolla, joista 100 on täysin uusia pelisarjassa. Radoista pelissä on mukana ainakin Maple Valley, Circuit de Spa-Francorchamps, Laguna Seca Raceway, Kyalami Grand Prix Circuit ja Circuit Hakone. 

EA Sports FC

Yli 30 vuotta peli tunnettiin nimellä EA Sports FIFA, mutta EA Sportsin ja Fifan välisen kiistan takia vuonna 2023 pelisarja jatkaa uudella nimellä EA Sports FC. EA:n ja Fifan yhteistyö päättyi kustannuksiin liittyvien erimielisyyksien vuoksi. Nimenvaihdoksesta huolimatta EA on luvannut pelien pysyvän käytännössä samana kuin ennenkin. EA:lla on yhä lisenssit 19 000 pelaajaan, 700 seuraan, 100 stadioniin ja 30 liigaan, joita se voi käyttää yhä tulevissa pelisarjan peleissä. 

EA Sports FC -peli on määrä julkaista loppuvuodesta 2023. Arvioiden mukaan peli tulisi markkinoille joko syys- tai lokakuussa. Pelin trailerin odotetaan tulevan ulos vähintään pari kuukautta ennen julkaisua, jolloin pelistä tullaan saamaan maistiaisia. Toistaiseksi EA Sports FC -pelistä on tihkunut niukasti tietoa julkisuuteen. 

Undisputed Boxing

Viime vuosina ei ole julkaistu kovinkaan monia nyrkkeilypelejä, mutta nyt päästään taas kehään Undisputed Boxing -pelissä, joka pyrkii realistiseen nyrkkeilysimulaatioon. Undisputed Boxing oli määrä julkaista marraskuussa 2022, mutta julkaisu venyi 2023 puolelle. Undisputed Boxing -pelin early access -versio tuotiin markkinoille 31. tammikuuta. 

Pelissä on 50 pelattavaa nyrkkeilijää eri painoluokista. Kehään pääsevät muun muassa Tyson Fury, Canelo Alvarez, Ray Robinson, Muhammad Ali ja Joe Frazier. Pelissä on 60 erilaista lyöntiä, ja lisäksi erityisesti nyrkkeilijöiden jalkatyöhön on satsattu. 

Koska peli on toistaiseksi saatavilla ainoastaan early access -ohjelmassa, ei se ole vielä täysin valmis. Kehittäjien mukaan peliin tullaan lisäämään uratila ja tarinatila. Undisputed Boxingia voi pelata Steamin early access -tilassa tietokonetta vastaan tai verkkomoninpelinä. 

MLB The Show 23

MLB The Show 23 vie pelaajat mukaan Major League Baseball -otteluihin. MLB The Show julkaistaan 28. maaliskuuta 2023. Sitä voi pelata PlayStation 4:llä ja 5:llä, Nintendo Switchillä, Xbox Onella ja Xbox Series X/S:llä Lisäksi ristiintallennus on mahdollista. 

Uusina ominaisuuksina aiempiin sarjan peleihin verrattuna pelistä löytyy laajennettu kommentaari, uusittuja pelinäytöksiä, realistisia 3D-ympäristöjä ja yksityiskohtaisempia peliasuja ja varusteita. MLB The Show 23 ja WORLD BASEBALL CLASSIC tekevät tässä pelissä yhteistyötä: voit koota oman joukkueesi kansallisen tason baseball-tähdistä sekä vuoden 2023 World Baseball Classic -turnauksen kokoonpanosta. Diamond Dynasty puolestaan tuo mukaan uusia tapoja pelata, ansaita ja kehittää joukkuetta. Mukana on yli 180 MLB-pelaajaa. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *