Vuoden 2022 odotetuimmat videopelit

img
Aug
23
author image by Ines | Pelit | 0 Comments | 23 Aug 2022

Koronaeritys on aiheuttanut sen, että erilaisten pelien suosio on kasvanut huimasti. Pelaamiseen kotona on nyt enemmän aikaa. Rumba-lehden mukaan pelaamisen määrä kasvoi vuonna 2021 peräti 75 prosenttia. 

Tekniikka&Talous kertoo, kuinka viime vuoden maaliskussa Valven Steam-pelipalvelussa oli ennätysmääriä pelaajia yhtä aikaa, yli 23 miljoonaa pelaajaa! Suosion kasvu ei koske pelkästään pelialaa, vaan myös nettiuhkapelaamista yleisesti ja yritykset ovat kohdanneet paljon kysynnän kasvua. Vuonna 2022 pelaaminen kiinnostaa entistä enemmän, sillä tulossa on monia pitkään odotettuja pelejä. Myös online-pelaaminen on lisääntynyt huomattavasti ja yhä useammat ihmiset etsivät ilmaiskierroksia ilman talletusta.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaikkein tärkeimmät uutuudet vuonna 2022.

Resident Evil Village

Resident Evil -sarjaan on tulossa vihdoin monen vuoden odotuksen jälkeen uusi peli. Viimeksi vuonna 2017 sarjassa julkaistiin Resident Evil 7: Biohazard, jossa seikkailtiin tunnelmallisen ja jännittävän selvitymiskauhun parissa. Tänä vuonna julkaistaan edelliseen peliin suoraan liittyvä jatko-osa nimeltään Resident Evil Village. 

Tämä varmasti laadukas peli houkuttelee mukaan varmasti sekä uusia pelaajia että jo pitkään RE-sarjaa pelanneita ostamaan tämän uutuuden.

Mass Effect: Legendary Edition

Mass Effect -sarjalla on paljon faneja ja he ovat jo pitkään toivoneet tämän sarjan päivitettyä ja remasteroitua kokoelmaa. Fanien odotus palkitaan vihdoin vuonna 2022, jolloin tämä legendaarinen pelisarja julkaistaan remasteroituna. Sarja saa samalla varmasti paljon uusia faneja ja jopa uuden sukupolven pelaajia.

Halo Infinite

Halo Infinite on uusi peli Microsoftilta ja se tullaan virallisesti julkaisemaan syksyllä 2022. Pelin julkaisu on siirtynyt jo useasti, sen piti alun perin valmistua vuodeksi 2021. Vieläkään tarkkaa julkaisukuukautta ei ole selvillä, mutta ajankohdaksi on varmistunut syksy. 

Halo Infinitestä on kuitenkin tarkoitus tulla parhaimman näköinen Halo-peli tähän mennessä ja Microsoftin tiimi työskentelee koko ajan tiiviisti viimeistelläkseen sen julkaisukuntoon.

Hitman 3

Hitman 3 julkaistiin tammikuussa 2022 ja se on sarjan kahdeksas osa. Tämä legendaarinen hiiviskelypeli on samalla viimeinen osa World of Assassination -trilogiassa. Peli on IO Interactiven kehittämä ja julkaisema taistelupeli, joka on saatavilla monille pelialustoille.

Horizon: Forbidden West

Horizon: Forbidden West on Guerrilla Gamesin kehittämä peli, jossa seikkaillaan eksoottisessa luonnossa. Pelimaailma on luotu hyvin realistisen näköiseksi ja julkaistaan vuonna 2022 PlayStation 4 ja PlayStation 5 -alustoille. Tästä seikkailusta ei jännitystä puutu!

Ratchet & Clank: Rift Apart

Tasohyppelypelit ovat videopelien klassikkoja ja vuonna 2022 on tulossa Insomniac Gamesin kehittämä ja Sony Interactive Entertainmetin julkaisema peli Ratchet & Clank: Rift Apart, joka on samalla jatkoa Ratchet & Clank Future -sarjalle. Peliä voi pelata PlayStation 5:lla.

Gran Turismo 7

Myös legendaarinen Gran Turismo -sarja saa jatkoa vuonna 2022. Tämä autopelisarja on edennyt jo seitsemänteen osaan. Tässä osassa on tarkoitus palata vanhaan kunnon Gran Turismo 2-tyyliin ja pelissä on pääosassa yksinpelit. Se tullaan julkaisemaan vain PS5-muodossa.

Gotham Knights

Jännittäviä hetkiä on luvassa myös taistelupelissä Gotham Knights. Se on Batman-teemainen toimintaroolipeli, jossa seikkaillaan pimeässä Gotham Cityn yössä.

Pelaaminen on mahdollista co-op-muodossa ja peli julkaistaan monille eri pelikoneille, mm. PC:lle, PS4:lle ja PS5:ll sekä Xboxeille.

Final Fantasy XVI

Suursuosikki Final Fantasy julkaisee jälleen yhden uutuuspeliin sarjaan. Tämä japanilainen roolipeli julkaistaan vain PS5-pelikoneille. Pelin tarkempaa julkaisuajankohtaa ei ole vielä tiedossa.

SuperMario 3D World

SuperMario on yksi ikonisimmista pelihahmoista ja sen seikkailuja päästään jälleen pelaamaan Nintendolle julkaistavassa pelissä helmikuussa 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *