Varför är Windows 10 ett sådant lyft för mobil IT i företaget?

img
jul
27

Idag vet vi att mobil IT inte bara är en trend utan håller på att etablera sig som den metod för dataåtkomst som de flesta föredrar – såväl chefer och anställda som konsumenter. Stationära datorer förblir viktiga hjälpmedel för dem som behöver utföra komplexa uppgifter på stor skärm. Men när det gäller att surfa, läsa e-post och komma åt företagets data är en bärbar dator, surfplatta eller smarttelefon oftast fullt tillräcklig.

Säkerhet för mobildata

Idag föredrar de flesta användare att själva skaffa sina egna enheter för både professionellt och personligt bruk, det man kallar BYOD-principen (Bring Your Own Device). Det innebär att användarens egna och företagets data samexisterar på samma enhet, vilket tyvärr också kan leda till säkerhetsläckor.

Här kan vi konstatera att Windows 10, som körs på såväl telefoner och surfplattor som på PC-datorer, har Microsofts bästa uppsättning säkerhetsfunktioner för mobil företagsinformation hittills.

Först och främst kan Windows 10 hålla företagets och användarens personliga data åtskilda. Alla data märkta som företagsdata kan krypteras automatiskt, så att ingen obehörig kan läsa informationen om enheten blir stulen eller går förlorad på annat sätt. Data kan skyddas mot åtkomst- och kopieringsförsök gjorda av obehöriga som saknar den rätta företagsprofilen. Detta minskar risken för att informationen läses eller kopieras via obehöriga enheter till någon kriminell persons server på andra sidan jordklotet. Dessutom kan företagets säkerhetsansvariga begränsa VPN-åtkomst till viss programvara, så att endast godkända program kan komma åt det nätverk som ansluter enheten till företagets datalagring.

Säkerheten är inte allt

Det är dock inte bara på säkerhetsområdet som Windows 10 tar priset. Här finns också ett inbyggt stöd för pekskärmar, något som blir allt vanligare och som gör dataåtkomsten mer intuitiv. Dessutom får IT-avdelningen möjlighet att styra uppdateringsprocesserna för alla Windows 10-enheter.

Inbyggd energisparteknik förlänger den tid som användarna kan arbeta utan tillgång till en extern strömkälla – en stor fördel för dem som arbetar länge ute på fältet.

En funktion för filhistorik återställer omedelbart data efter ett avbrott, så att man slipper att be supporten om hjälp vid dataförlust.

En efterlängtad finess är att Microsoft Edge kan sända direkt till DLNA- och Miracast-enheter, vilket möjliggör presentationer med trådlös överföring. Inget mera pinsamt fummel med sladdar och kontakter medan åhörarna otåligt skruvar på sig!

Windows 10 är ett lyft för företaget

Windows 10 kan köras på många olika plattformar, är mycket säkrare än tidigare versioner och innehåller en mängd funktioner som gör mobilt arbete enklare och mer produktivt. Kombinationen av säkerhet, mångsidighet och effektivitet gör Windows 10 till ett lyft för hela verksamheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *