Satsa p kvalitativa 15 ultrabooks till personalen

img
jun
18

Skickliga medarbetare är själva hjärtat i en smart organisation, men de kan bara nå sin fulla potential om organisationen ger dem de verktyg och det stöd de behöver för att kunna utnyttja sin förmåga fullt ut.

Datorn är en av nycklarna till dessa topprestationer, och därför behöver företagen investera i både stationära och bärbara datorer av hög kvalitet. Men alldeles för många företag dröjer alldeles för länge med att uppdatera sin datorpark.

För dig som är IT-chef gäller det att visa att en sådan teknikuppdatering kan ge affärsmässiga fördelar. Tre starka skäl för företaget att genomföra ett teknikskifte:

1. Personalen blir mer produktiv

I många fall har företagets mer tekniskt intresserade medarbetare redan bättre datorer och datortillbehör i hemmet än de har på jobbet. Smarta företag utnyttjar sina medarbetares höga IT-kompetens och ger dem möjlighet att använda den senaste maskin- och programvaran – till exempel Microsofts nya operativsystem, Windows 10.

Mycket tyder på att ett sådant stöd gör klar skillnad för både arbetssätt och resultat. Tekniken utvecklas ju i rask takt, och moderna datorer – både bärbara och stationära – kan öka personalens produktivitet med upp till 50 procent jämfört med de datorer som användes för fem år sedan.

Dessutom kan företaget omvandla medarbetarnas IT-kompetens till en konkurrensfördel. De som är intresserade kan i stor utsträckning sköta supporten själva, och det inbyggda stödet för detta i Windows 10 gör det enklare att själv lösa problem och komma igång med arbetet igen.

Med ett standardiserat operativsystem blir det också enklare att ta in nya verktyg och program. Windows 10 bygger på en universell programarkitektur. Detta innebär att programmen kan köras på flera olika plattformar – smarta telefoner, surfplattor och stationära datorer – utan någon större anpassning.

2. Hög säkerhet oavsett var personalen arbetar

Det vore dumt att inte ta IT-säkerheten på allvar. Dells undersökningar visar dock att tre fjärdedelar av alla organisationer har drabbats av säkerhetsintrång under det senaste året. Trots risken för informationsförluster och skadat kundförtroende underlåter många att investera i modern teknik.

Många företag fortsätter att använda gammal teknik långt efter att supporten för produkten har upphört. Studier från fjolåret tyder på att 16–17 procent av alla datoranvändare fortfarande använder operativsystemet Windows XP, trots att Microsoft meddelat att de upphörde med stöd och support i april 2014.

Att inte uppdatera gör företaget sårbart för potentiella cyberhot. Gamla datorer kan inte dra nytta av särskilt många nya säkerhetsuppdateringar. Men det är aldrig för sent att köpa nya!

Nya datorer har stöd för omfattande kryptering som säkrar data på ett bättre sätt. Avancerade inloggningsmetoder säkerställer att bara rätt användare har tillgång till företagets data, oavsett var de arbetar.

3. Företaget sparar pengar

Informationsläckor är inte den enda kostnad man bör oroa sig för. Det är också dyrare att underhålla datorer som är mer än tre år gamla.

Gamla datorer ger inte längre samma avkastning för pengarna som man investerat i dem. Tillsammans innebär säkerhetsriskerna och det faktum att man inte kan använda de nyaste programversionerna, att datorparken drar ner produktiviteten istället för att ge den en välbehövlig vitamininjektion.

Visserligen har personalen ofta utmärkta datorer och annan IT-utrustning hemma, men maskinvara som är anpassad för företagens högre krav har större kapacitet än enklare enheter på konsumentmarknaden. Genom att standardisera företagets datorpark gör man datorbeståndet mer enhetligt och sänker underhållskostnaderna över en treårsperiod.

Nu när Windows 10 finns tillgängligt är det hög tid att ta upp frågan om att förnya företagets datorpark med styrelsen. Gör övergången nu, så är ni bättre förberedda på de krav som kommer att ställas på morgondagens framgångsrika företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *