Hög tid att ge sälj- och serviceteam tillgång till robusta enheter

img
jan
21

Mobilitet har många fördelar för både arbetsgivare och personal. Med mobila lösningar kan arbetsgivaren se till att personalen kan arbeta på distans med full uppkoppling och maximal produktivitet. Men för att mobiliteten ska kunna utnyttjas fullt ut måste teknikenheterna vara både tillgängliga och i fungerande skick.

Robusta enheter löser problemen med tillgänglighet och säkerhet. Bärbara datorer och surfplattor av den här typen håller även om de anställda skulle råka tappa enheten.

Men nu är inte tillgängligheten det enda problemet. Att förse personalen med mobila enheter är en kostsam historia, men robusta enheter ger ändå en relativt låg total ägandekostnad om du ser till vad du får.

Polis och militär är exempel på organisationer som redan har insett fördelarna med robusta enheter: hög tillgänglighet, tålighet och låg kostnad. I takt med att mobiliteten blivit allt viktigare för verksamheten har robusta enheter blivit något som alla företag borde överväga att skaffa åt sina säljare och servicetekniker.

På väg mot en mobil arbetsstyrka

Mobila enheter har förändrat företagens arbetssätt. Analysföretaget Gartner uppskattar att den moderne arbetstagaren använder i snitt tre olika enheter i sin vardag, en siffra som troligen kommer att stiga till fem eller sex enheter i takt med att smarta modeaccessoarer och Internet of Things blir vardagsmat.

Mobila enheter ger även personalen mer frihet. Personal som annars skulle suttit fast vid en stationär dator kan numera ta emot och bearbeta information på valfri plats. Den här typen av flexibilitet är guld värd för säljare och servicetekniker. Med den mobila tekniken kan personalen vara ständigt uppkopplad och lägga tiden på kundmöten istället för på rent kontorsarbete på en bestämd plats.

Om du ska förlita dig på mobila enheter har du inte råd med dålig teknik som sviker när det verkligen gäller. Ute på IT-avdelningarna har man tryck på sig att tillhandahålla support för en stor mängd olika enheter, i synnerhet när det gäller specialiserade program för säljare och servicetekniker. Det måste finnas en fullt utbyggd organisation som kan sköta hanteringen kring mobila enheter, särskilt inom områden som kostnader och underhåll.

Robusta enheter för en flexibel arbetsstyrka

Det finns klara affärsfördelar med en uppkopplad arbetsstyrka. Säljare och servicetekniker är exempel på två yrkesgrupper som tillhör vinnarna inom den mobila tekniken. Men det måste också finnas en medvetenhet hos IT-cheferna om att det är få enheter som tål omild behandling. Att datorer som går sönder i fält är ett högst reellt problem. Enligt en rapport från VDC Research är det inte ovanligt att mer än 50 procent av alla företagsdatorer går sönder på något sätt.

Säkerheten är en viktig fråga för företagen, liksom skräpposthanteringen. Felen som kan uppstå är dock inte alltid av teknisk natur. Den mänskliga faktorn spelar minst lika stor roll i form av tappade enheter, fysisk åverkan eller vattenskador.

Det bästa sättet att hålla den totala ägandekostnaden (TCO) på en rimlig nivå är att investera i robust teknik redan från början. Enligt VDC Research drabbas vanliga enheter tre gånger så ofta av fel som robusta enheter. Dessutom har de robusta enheterna i snitt 46 procent längre TCO.

TCO handlar om så mycket mer än bara enhetens tillförlitlighet. Om personalen inte har tillgång till sin bärbara dator eller surfplatta kan de heller inte producera något. Idag har moderna teknikenheter blivit verksamhetskritiska. Föreställ dig en tekniker som ska reparera en maskin ute hos kund, men som plötsligt inte kan använda sina verktyg. Den potentiella kostnaden är hög, både när det gäller förlorade produktionstimmar och missnöjda kunder.

Robusta enheter kostar visserligen mer än de andra mobila datorerna på konsumentmarknaden, men de långsiktiga fördelarna i form av tillförlitlighet, tillgänglighet och lägre TCO gör ändå robusta enheter till det mest kostnadseffektiva alternativet när du ska ersätta gammal maskinvara. Den moderna arbetsstyrkan utför gärna sina arbetsuppgifter i farten, men bara om du ser till att ge dem de rätta verktygen och uppkopplingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *