Drfr r det riskabelt att ignorera

img
jun
20

Idén med att förlänga livslängden för företagets datorflotta måste vara attraktiv ur ett ekonomiskt perspektiv. Att klämma ut lite extra livslängd ur befintliga enheter kan tveklöst minska initialinvesteringen i nya maskiner, men det har sina nackdelar. En förnyad datorflotta gör att personalen till exempel kan arbeta mer produktivt och göra verksamheten säkrare.

Faktum är att ignorera hanteringen av datorernas livslängd kan innebära risker för alla företag.

Ökade supportkostnader

Det är enkla fakta: när datorer blir äldre ökar deras supportkostnader. Det finns ett antal skäl till detta. Till exempel löper äldre datorer större risk att råka ut för problem, vilket innebär att IT-personal måste ägna mer tid åt att fixa dem. Det uppstår också kostnader för att laga olika delar av hårdvaran, som fläkten eller hårddisken, vilka kan gå sönder med tiden.

Säkerhet

Att hålla system, data och användare säkra är livsviktigt för alla företag idag. Äldre datorer representerar en stor risk eftersom äldre programvara troligen uppdateras mindre ofta och därför är oskyddade. Cyberbrottslingar angriper allt oftare programvara som de vet innehåller sårbarheter som kan utnyttjas.

Nyare datorer erbjuder – när det gäller hårdvara och den programvara som driver dem – förbättrade säkerhetsfunktioner som företag behöver med tanke på dagens cyberhot.

Minskad produktivitet

Äldre dator fungerar inte lika effektivt som nyare, modernare modeller: de är långsammare, de går sönder oftare och de kan inte använda nyare program och applikationer fullt ut. Sammantaget innebär det här att personalen inte blir lika produktiv när de måste använda äldre maskiner som borde ha bytts ut för länge sedan. Nertid är en produktivitetshämmare och det är mycket vanligare på äldre datorer.

Ju längre en dator är i arbete, desto mer innehåller den. Det gör den långsam, vilket innebär att från stunden när den startas på morgonen måste den tävla mot nyare, smartare datorer.

Minskad enhetsmångfald

Företagspersonal idag litar inte bara på sina datorer för att få jobbet gjort. De använder bärbara datorer, surfplattor, smarta telefoner och är beroende av att kunna arbeta var som helst, när som helst.

Ett pålitligt system för hantering av datorers livslängd kommer att garantera att företaget alltid är redo att möta personalens datorbehov, oavsett om det gäller bordsdatorer eller något mer mobilt.

Svårigheten med att behålla relationer med flera leverantörer

Företag som ignorerar hanteringen av datorers livslängd löper risken att utveckla en datorflotta på ad hoc-basis. Det kan leda till att datorer, avtal, supportavtal och liknande inte är förenliga.

Hantering av datorernas livslängd eliminerar den risken: en leverantör har kontroll och från IT-avdelningens synvinkel finns det en kontaktpunkt om något går fel.

Det är ett mycket mer effektivt sätt att hantera en datorflotta. Alla dessa risker som listas ovan är problem som företag ställs inför när det gäller deras datorer. Att ha en plattform för hantering av datorernas livslängd på plats ger en optimal förnyelsecykel, lägre total ägandekostnad, förbättrad säkerhet och ökad produktivitet.

Optimera din hantering av datorernas livslängd – ladda nerForresters rapport nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *