Arbetsplatstrender mste frsts av alla fretagsledare

img
jul
29

En förändring av personalstyrkan sker just nu. Det finns ett starkt sug från organisationer och deras personal att förnya sig med teknik, att bli mer produktiv och ta till sig de senaste tekniktrenderna. Företagens beslutsfattare måste vara medvetna om denna utvecklingoch hjälpa sin personalstyrka att få ut mesta möjliga av dessa teknikframsteg. Nedan diskuterar vi sju framväxande trender som påverkar hur din personal arbetar.

1. Göra mobilt arbete till det nya normala

Europeisk personal utnyttjar en mängd olika enheter för att slutföra sina uppgifter, från traditionella bordsdatorer till surfplattor och smarta telefoner. Mobilt arbete är nu på många sätt det accepterade sättet att arbeta – och företagsledare investerar i det arbetssättet.

UndersökningsföretagetForrester säger att 48 % av de personaltillvända IT-investeringarna är mobilfokuserade, samtidigt som analysföretaget Gartner säger att 70 % av företagen högprioriterar mobilt stöd åt anställda.

2. Erbjuda support för olika arbetsstilar

Arbete på distans erbjuder stora fördelar, men alla vill inte lämna kontoret. Mer än hälften av Tysklands anställda (53 %) presterar fortfarande bäst vid kontorsskrivbordet. De flesta brittiska anställda presterar också bäst på kontoret. Tekniken kan hjälpa personal som ofta är i farten att avsluta uppgifter från valfri plats.

Men personliga möten är också viktiga för ett produktivt arbete, ett faktum som noteras av 88 % av den tyska personalen.

3. Bygga smartare arbetsplatser för alla

Om kontoret är din arbetsplats vill du att upplevelsen ska vara behaglig – ändå utnyttjar få företag teknik för att förverkliga smarta arbetsplatser. Så många som 47 % av Storbritanniens anställda säger att deras arbetsplats inte är smart nog och inte använder viktig teknik som Internet of Things (IoT). Personalen i Frankrike skulle hellre ha high-tech-förmåner som IoT och VR än low-tech-förmåner som gratis mat. Ditt företag måste tänka smartare för att hålla personalen nöjd.

4. Separera arbete och hem effektivt

Tekniken möjliggör för de anställda att arbeta på distans men det ligger också en fara i att det kan leda till att företagsfrågor tar allt större plats i privatlivet. Olika anställda har olika strategier. Hela 80 % av de anställda i Storbritannien håller sitt personliga liv och arbetsliv åtskilda för det mesta. Det är emellertid inte lätt för alla – personalen i Tyskland uppger att det största bekymret för distansarbetare är att hålla isär arbete och privatliv (34 %). Ditt företag måste stödja ett balanserat arbetssätt för hem och arbete.

5. Stödja en delad ekonomi

Nya modeller för arbete och privatliv håller på att växa fram. Mer än två tredjedelar (69 %) av personalen i Frankrike, inklusive 83 % av millenniegenerationerna, säger att de planerar att delta i den delade ekonomin där resurser eller tjänster delas mellan privata individer, oftast via internet. Nästan två tredjedelar (60 %) av millenniegenerationen i Storbritannien planerar även att köpa eller sälja varor och tjänster genom den delade ekonomin. Företagsledare måste förstå dessa nya modeller och tänka på dess potentiella inverkan på den dagliga verksamheten.

6. Förstå hur annorlunda milenniegenerationen tänker

Mer än hälften (52 %) av milenniegenerationen i Frankrike säger att arbetet är en nyckelpart av deras sociala liv, enligt Dells och Intels forskning, vilket visar hur unga européer är mindre benägna att arbeta på ett kontor, är sugna på att omfamna avancerad teknik och är mer benägna att lämna ett jobb på grund av dålig IT. Företagsledare måste hitta sätt att stödja arbetskraven för dessa talangfulla nytillskott på den europeiska arbetsplatsen.

7. Utnyttja den avancerade tekniken på bästa sätt

Gartner säger att de globala IT-kostnaderna kommer att nå 3,5 biljoner dollar under 2017, och analytikerna menar att företagen är ivriga att investera i ny programvara och nya tjänster. Dina anställda vill också lägga vantarna på nya verktyg. Dells undersökning säger att europeiska anställda är ivriga få ut mesta möjliga av avancerad teknik, som IoT, VR och AR. Mer än två tredjedelar (69 %) av de anställda i Frankrike säger till exempel att AI skulle kunna göra deras arbete enklare.

Ledande befattningshavare måste hitta sätt att stödja dessa utvecklingar för att företaget ska kunna utnyttja dess fördelar.

Att förstå de viktiga arbetsplatstrenderna kommer att vara avgörande för er framtida affärsframgång. Upptäck de senaste tekniktrenderna och -insikterna för att hålla dig i framkant av utvecklingen. Klicka här för att ta reda på mer om hur man bygger morgondagens personalstyrka idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *