Resident Evil Village on toukokuun ladatuin peli PS5:lle

img
Jun
21
author image by Ines | Pelit | 0 Comments | 21 Jun 2021

PlayStation kertoi Capcomin kauhuselviytymispelin Resident Evil Village olleen toukokuun 2021 ladatuin peli PS5-konsolille.

Kesäkuuta on kulunut vasta muutama viikko ja PlayStation on jo ehtinyt julkaista tiedot viime kuun ladatuimmasta PlayStation 5 -pelistä. Monien toukokuussa 2021 PS5:lle julkaistujen pelien joukossa oli Capcomin selviytymiskauhupeli Resident Evil Village.

Peli oli ladatuimpien pelien listalla sekä Amerikan että Euroopan PlayStation Store -kaupoissa.

Hypetys ja suosio Resident Evil Village -pelin ympärillä ei ole yllätys useimmille pelaajille, koska pelin julkaisua odotettiin valtavasti. Capcom heitti bensaa Resident Evil -pelisarjan fanien liekkeihin useiden online- ja offline-markkinointikampanjoiden avulla.

Fanit muistavat ainakin Lady Dimitrescuksen aidon kokoisen hahmon myymälöissä, hänen kuvansa Hong Kongin busseissa ja paljon katsojia keränneet kauhupelin julkaisua hypettäneet striimit. Kaikki tämä johti Capcomin raportin mukaan yli 3 miljoonan Resident Evil Village -pelin myyntiin.

PlayStation-blogin hiljattain julkaisemassa postauksessa esiteltiin top 20 ladatuinta PlayStation 5 -peliä toukokuussa 2021. Tilastoista kävi ilmi, että Resident Evil Village -peli oli ladatuin PlayStation 5 -peli sekä Pohjois-Amerikassa/Kanadassa että Euroopan PlayStation Storessa.

Pelimyynnin ja jatkuvan Resident Evil -yhteisön hypen ansiosta RE Village onnistui myös viemään johtopaikan Brittien pelimyynnissä taas kerran. 

Selviytymiskauhupeli oli lisäksi ladatuin PlayStation 4 -peli Euroopassa, kun taas Pohjois-Amerikan PlayStation-kaupassa Rust Console Edition vei ensimmäisen sijan. Muita top 20 listalla nähtyjä pelejä PlayStation 5 -konsolille olivat esimerkiksi kolmannen persoonan ammuntapeli Returnal, erittäin odotettu Marvel’s Spider-Man: Miles Morales ja kahden pelaajan ongelmanratkontapeli It Takes Two. Ubisoftin Assassin’s Creed Valhalla oli myös listan sijalla numero 8 Euroopassa ja sijalla 20 Yhdysvalloissa/Kanadassa PlayStation 5 -konsolille, vaikka peli on ollut myynnissä jo marraskuusta 2020 lähtien.

Koska kesäkuussa 2021 julkaistaan useita kauan odotettuja pelejä, kuten Final Fantasy 7 Remake Intergrade ja Ratchet and Clank: Rift Apart, PlayStation Storen latauslistoilla nähdään luultavasti joitakin muutoksia. Mutta Resident Evil Villagen ollessa edelleen uusimpien pelien joukossa, fanit toivovat näkevänsä pelin myös kesäkuun ladatuimpien pelien listalla, kun PlayStation saa julkaistua päivitetyt tulokset.

Resident Evil Village on nyt myynnissä laitteille PC, PS4, PS5, Stadia, Xbox One ja Xbox Series X/S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *