Postin mobiilisovelluksella lhett aidon postikortin suoraan puhelimestasi

img
May
22

Vielä on meitä jotka arvostavat paperipostia sähköistä viestintää enemmän. Minun itseni on ainakin myönnettävä, että päiväposti kuuluu eittämättä päivän kohokohtiin enkä sitä mistään hinnasta Netpostiin vaihtaisi. Sähköiset palvelut tuovat kuitenkin käyttöön yksiä jos toisiakin etuja, joiden avulla perinteisen postinkin lähettäminen helpottuu kummasti.

Yksi tällainen on mobiilipostikortti. Postin sovelluksella pystyt lähettämään aidon postikortin ystävällesi tai perheenjäsenellesi mistä ja milloin vain. Sovellukseen avulla voit myös lähettää esimerkiksi puhelimesi kameralla otetun kuvan postikorttina terveisten kera pelkällä muutamalla napautuksella.

Lähetä sähköisesti, vastaanota perinteisesti

Kun itse aluksi tutustuin tähän palveluun, luulin että kyse on sähköisesti lähetettävästä terveisestä jonka vastaanottaja saa esimerkiksi sähköpostiinsa. Näin ei kuitenkaan ole vaan sovelluksella pystyy lähettämään ihan oikeita postikortteja. Ideana on vain helpottaa lähettäjän työtä siinä, että enää ei tarvitse raahautua postitoimipaikkaan tai Ärrälle korttia lähettämään tai huolehtia postimerkeistä – voit laittaa lähetyksen täytäntöön pelkällä älypuhelimellasi!

Postin sovelluksella voit suunnitella postikorttisi itse ja lähettää sen suoraan puhelimestasi

Sähköinen lähetys mahdollistaa myös kortin tarkemman suunnittelun. Enää et tarvitse ostaa tylsiä valmiita korttipohjia kaupasta vaan voit suunnitella kortin ulkoasun itse. Voit lähettää postikortin esimerkiksi omalla kuvallasi tai varustaa sen millä tahansa mulla puhelimella otetulla kuvalla. Hieman laiskemmille käytettävissä on myös Postin valmiita kuvapohjia, joilla terveiset saa lähtemään kapulasta tarvittaessa nopeasti.

Kun ulkoasu on valittu, liität kääntöpuolelle vastaanottajan tiedot ja haluamasi terveiset. Kokonaisuus ei siis eroa paperisesta täyttämisestä juuri yhtään.

Näin se toimii

Mobiilipostikortin lähettäminen on nopeaa ja helppoa. Valitse vain käytettävän kuvan joko albumista tai Postin valikoimasta tai otat uuden kuvan juuri nyt kortti varten. Sitten käännät kortin ja kirjoitat tekstit. Lähetät pyynnön postille ja olet valmis!

Kortti on kooltaan 16,8 x 11,9 cm ja se tulostetaan valkealle 300 g paperille. Mobiilipostikortti jaetaan kotimaassa pääsääntöisesti seuraavana arkipäivänä tilauksesta, kun tilaus on tehty arkipäivänä klo 12 mennessä. Ulkomaille kortti toimitetaan Priority-kirjeen kulkunopeudella

Voit myös ajastaa lähetyksen haluamaasi ajankohtaan. Voit siis toimia hyvissä ajoin ja tehdä kortit valmiiksi, mutta antaa varsinaisen lähetyksen tapahtua esimerkiksi vasta merkkipäivänä.

Katso Postin esittelyvideolta mistä mobiilipostikorteissa on oikein kysymys

Kaikki postin palvelut samalla sovelluksella

Mobiilipostikortteja voi lähettää Postin mobiilisovelluksella, joka on ladattavissa iOS-, Android- ja Windows Phone-laitteille niiden omasta sovelluskaupasta. Palvelun käyttö ei edellytä Postin sähköistä asiakkuutta, mutta tunnistautuneet käyttäjät savat -15 % alennuksen hinnoista. Mobiilipostikortin hinta Postin asiakkaille on 2,50 € ja muille 2,95 €. Vaikka siis voitkin luoda kortin sähköisesti, täysin ilmaista se ei ole – pitäähän kortti painaa erikseen ja vielä toimittaa vastaanottajalle ihan ihka oikeana. Tosin hinta sisältää postimaksun kaikkialle maailmaan, joten tämä on simppeli ja myös edullinen keino lähettää esimerkiksi matkaterveiset ulkomailta kotosuomeen.

Kortti maksetaan tilauksen yhteydessä luottokortilla.

Posti sovelluksella voi tehdä myös paljon muuta. Voit esimerkiksi käyttää lähetysten seurantaa, paketinohjausta sekä etsiä lähipostisi yhteystiedot tai selvittää eri alueiden postinumeroita. Lisäksi jos olet rekisteröitynyt Netpostin käyttäjäksi, pääset palveluun sovelluksen kautta myös älypuhelimellasi.

Itse Postin sovellus on ilmainen. Joistakin lisäpalveluista veloitetaan erikseen, mutta niistä on aina maininta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *