MobilePay sovelluksella lhett ja vastaanotat rahaa pelkn puhelinnumeron avulla

img
May
11

Verkkomaksaminen on jo itsessään suhteellisen kätevää ja vaivatonta, mutta joskus olisi ehkä mukavampaa hoitaa pienet maksuasiat ilman turhaa byrokratiaa. Verkkopankin kautta rahan siirtämiseen tarvitset aina lisäksi muuttuvat tunnusluvut, joita et voi mitenkään painaa mieleesi. Tietoturva on tietysti maksuliikenteessä aina tärkeä seikka, mutta eikö otetta voisi hieman höllentää – varsinkin jos kyse on pienemmistä summista?

No voi! Danske Bankin kehittämällä MobilePay sovelluksella voi siirtää pieniä summia rahaa pelkän matkapuhelinnumeron avulla. Tätä käyttäessäsi et tarvitse muistaa tilinumeroita, luottokorttinumeroita tai pankkitunnuksia vaan salasanana toimii itsekeksimäsi tunnusluku.

Sovelluksen avulla esimerkiksi ravintolalaskun voi helposti jakaa osiin – tai vaikkapa voit pyytää ystäviltäsi rahaa takaisin ostamistasi leffalipuista. MobilePay on myös erinomainen maksuvaihtoehto käytetyn tavaran myyntiin verkossa, sillä sekä lähettäjä että vastaanottaja saavat aina kuittauksen onnistuneesta maksusta.

MobilePaytä voi käyttää riippumatta siitä minkä pankin asiakas olet. Tarvittavan sovelluksen löydät iOS-, Android- ja Windows Phone -laitteille niiden omasta sovelluskaupasta.

Lähetä rahaa omalla puhelimellasi

MobilePay mahdollistaa pienten maksujen tekemisen vaivattomasti laitteella, joka on aina mukanasi – älypuhelimellasi. MobilePay on helppo ja nopea tapa lähettää ja pyytää rahaa. MobilePayllä voit jakaa esimerkiksi ravintola- tai kahvilalaskun, jos olet maksanut ystäviesi puolesta. Vain muutamalla klikkauksella lähetät ja pyydät rahaa pelkän matkapuhelinnumeron avulla. Sovellus ja palvelu toimivat kaikkien suomalaisten pankkien tileillä ja korteilla – operaattorista riippumatta. Ja mikä parasta – veloituksetta!

Kun sovellus on ladattu ja tarvittavat maksutiedot tallennettu, koko prosessi voidaan paketoida kolmeen nopeaan vaiheeseen:

 1. Kirjaudut tunnusluvullasi
 2. Näppäilet summan ja puhelinnumeron
 3. Lähetät rahat

Kun lähetät rahaa, MobilePay veloittaa korttiasi. Kun vastaanotat rahaa, saat ne suoraan tilillesi. Voit sovelluksen avulla helposti hallita maksutietojasi ja tapahtumahistoriaasi ja pysyt yhtä hyvin kärryillä tapahtumista kuin verkkopankissasi. Palvelu lähettää lisäksi aina kuitin onnistuneesta maksusta sekä lähettäjälle että vastaanottajalle, joten et ole pelkkien puheiden ”joo, maksoin jo” varassa.

MobilePay on erittäin kätevä tapa siirtää pieniä summia rahaa arjen keskellä sekä perheenjäsenten että ystävien kesken kuin myös esimerkiksi verkkokaupankäynnin puolella.

Aloittaminen on helppoa!

MobilePayn käytöönotto tapahtuu nopeasti eikä se vaadi sinulta mitään mitä sinulla ei jo todennäköisesti olisi. MobilePayn käyttäminen edellyttää vain seuraavaa:

 • Yli 15 vuoden ikää
 • iOS- , Android- tai Windows Phone -älypuhelinta
 • Suomalaista matkapuhelinnumeroa
 • Suomalaista pankkitiliä
 • Suomalaista maksukorttia (Visa Electron käy)

Löydät palveluun tarvittavan MobilePay-sovelluksen laitteesi omasta sovelluskaupasta. Rekisteröityminen tapahtuu sovelluksen kautta. Rekisteröitymisen yhteydessä tarvitset tilinumerosi IBAN-muodossa sekä Debit- tai Credit-korttisi numeron. Palvelua käyttääksesi et tarvitse olla Danske Bankin asiakas vaan kaikki suomalaistten pankkien tilit ja kortit käyvät mainiosti. Tiedot tallennetaan sovellukseen, joten et tarvitse näppäillä niitä uudelleen tämän jälkeen.

Maksukortin verkkomaksaminen-ominaisuus tulee lisäksi kytkeä päälle verkkopankista. Oletuksena se ei ole päällä. Rahan vastaanottaminen sovelluksella onnistuu pelkän tilinumeron avulla, koska saapuvat maksut tilitetään aina suoraan tilille. Jos haluat suorittaa maksuja, pitää myös korttitiedot ilmoittaa.

Danske Bank suosittelee käyttämään palvelussa oikeaa nimeä, sillä syöttämässi nimi näkyy vastaanottajalle. Näin sinut voidaan helpommin tunnistaa oikeaksi henkilöksi. Rekisteröitymisen lopuksi sinua pyydetään luomaan vaikeasti arvattava tunnusluku, jolla kirjaudut palveluun.

Siinä kaikki! Nyt voit lähettää ja vastaanottaa rahaa käyttämällä ainoastaan puhelinumeroita ja tarvittaessa luomaasi tunnuslukua. Sovellus osaa myös kätevästi poimia yhteyshenkilöitä osoitekirjastasi, joten rahan lähettäminen tutuille on vieläkin astetta helpompaa.

Mitä kaikkea sillä voi tehdä?

Olet nyt rekisteröitynyt suurin odotuksin MobilePayn käyttäjäksi, mutta mitä sillä oikeastaan voikaan tehdä? Jostain pienistä rahasiirroista oli ilmeisesti kysymys, mutta miten se näkyy käytännön elämässä?

Voit MobilePaytä käyttämällä esimerkiksi:

 • Lähettää rahaa (max. 250 euroa /vrk) pelkän saajan puhelinnumeron tietämällä

Esimerkki

Löydät itsellesi täydellisen sohvan Tori.fi -palvelusta hintaan 150 euroa. Otat yhteyttä myyjään ja soitat hänelle. Tarkastat tuotteen ja teette myyjän kotona kaupat. Sovitte, että maksat ostoksesi MobilePay-sovelluksen kautta. Näppäilet sovellukseen myyjän puhelinnumeron ja hyväksyt maksun. Myyjä näkee omassa sovelluksessaan saapuvan maksun ja saa rahat tililleen viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Kauppa on tehty ja sinä olet sohvan uusi onnellinen omistaja

 • Lähettää toiselle henkilölle pyynnön lähettää sinulle rahaa

Esimerkki

Lainaat serkullesi 50 euroa rahaa, jotta hän pärjäisi seuraavaan tilipäivään ilman pikavippejä. Serkkusi tilipäivä koittaa ja haluat luonnollisesti periä velkasi takaisin. Lähetät MobilePay-sovelluksen kautta serkullesi pyynnön lähettää 50 euroa rahaa sinulle. Hän näkee viestin ja hyväksyy tapahtuman. Saat rahat tilillesi viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Koroton laina sukulaisten kesken ja kaikki ovat tyytyväisiä.

 • Jakaa laskun ystäviesi kanssa

Esimerkki

Käytte neljästään ystäviesi kanssa pizzalla, mutta vain yhdellä teistä on lompakko mukana – mutta kaikilla älypuhelimet. Sovitte että lompakon omistaja hoitaa maksun ja te loput kolme maksatte oman osuutenne ruoasta hänelle MobilePayn kautta.

Kaikki osallistuivat kuluihin ja kaikilla oli hauskaa.

 • Katsella tapahtumaluetteloa

Näet kaikki lähetetyt/vastaanotetut maksut historiasta ja voit myöhemmin tarkastella menneitä tapahtumia.

 • Tarkistaa kuitista, että rahat on lähetetty/vastaanotettu

Jokaisesta onnistuneesta maksusta sekä lähettäjä että vastaanottaja saavat kuitin vahvistukseksi. Kuitti toimii tositteena tapahtuneesta maksusta ja voit tarkastaa kuiteista helposti, onko kaverisi maksanut kuten oli sovittu jne.

 • Vaihtaa tilinumeron/maksukortin tiedot aina halutessasi

Jos tilisi tai korttisi tiedot muuttuvat, voit päivittää ne suoraan sovelluksen kautta ilman se kummempia vaadittavia toimia. Voit myös poistaa tili- tai korttitietosi palvelusta niin halutessasi. Huomaa että voit vastaanottaa maksuja myös pelkällä tilinumerolla mutta lähettääksesi itse rahaa, tarvitaan myös korttitiedot.

Huomioita käyttöön

 • Palvelun käyttö edellyttää että molemmat (sekä lähettäjä että vastaanottaja) ovat rekisteröityneet palvelun käyttäjäksi. Palvelu ei toimi muuten ja siirrettävä summa laitetaan ”odotustilaan”. Mikäli vastaanottaja ei rekisteröidy 30 päivän kuluessa, rahasiirto poistetaan ja veloitusta ei tapahdu. Voit myös kätevästi vinkata MobilePaystä sovelluksen kautta kaverillesi esimerkiksi juuri tällaisessa tilanteessa.
 • Palvelu toimii myös ulkomailla, mutta huomioi operaattorisi korkeammat dataroaming maksut.
 • Jos olet lähettänyt rahaa virheellisesti, ota aina yhteys omaan pankkiisi.
 • Jos puhelimesi varastetaan tai epäilet väärinkäytöstä, ota välittömästi yhteyttä Danske Bankin asiakastukeen ja sulje MobilePay-sovelluksesi.

Turvallisuudesta ei tingitä

MobilePay eliminoi tarpeen muistaa tai antaa pitkiä tilinumeroita, näppäillä luottokorttinumeroita yhä uudelleen tai pitää pankkitunnuksia aina käden ulottuvilla – kuitenkaan vaarantamatta maksuliikenteen tietoturvaa. MobilePayn käyttö on yhtä turvallista kuin kortilla maksaminen. Itse sovellus on suojattu itsekeksimälläsi nelinumeroisella tunnusluvulla. Maksuliikenne salataan samalla tavalla kuin verkkopankissakin. Ennen maksun hyväksymistä näet aina kenelle olet rahaa lähettämässä ja saat vahvistuksena tositteen onnistuneesta siirrosta.

Käyttäjän omalle vastuulle jää vain suojata laitteensa esimerkiksi pääsykoodilla tai sormenjälkitunnistimella väärinkäytösten estämiseksi. Myös tunnusluvun valintaan kannattaa käyttää hieman enemmän luovuutta kuin ”1234” tai ”0000”.

Erinomainen maksuväline arjen pieniin menoihin

Danske Bankin MobilePay-sovellus on erinomainen vaihtoehto arjen pienten raha-asioiden hoitamiseen. Voit esimerkiksi pyytää sovelluksen avulla kaveriasi maksamaan velkansa tai kuitata oman osuutesi pizzasta.

MobilePay soveltuu myös hyvin maksukeinoksi esimerkiksi Tori.fi kaltaisissa kirpputoritavarapalveluissa. Palvelua käyttäessäsi et tarvitse antaa tilinumeroasi kellekään vaan toinen osapuoli voi tehdä maksun tietämällä pelkän puhelinnumerosi. Sovellus vähentää käteisen rahan käyttötarvetta ja tarjoaa uudenlaisen vaihtoehdon maksaa pieniä ostoksia kätevästi laitteen avulla, joka on aina mukanasi.

MobilePay-sovelluksessa on 250 euron vuorokausikohtainen käyttöraja. Voit siirtää tai vastaanottaa MobilePay-sovelluksella 15.000 euroa kalenterivuodessa. Rahan lähettämisestä ja vastaanottamisesta ei peritä (ainakaan toistaiseksi) erillistä maksua. Voit siis käyttää palvelua ilman ylimääräisiä kustannuksia ja mahdollisista hintamuutoksistakin saat aina tiedon etukäteen.

Katso videolta, kuinka helppoa MobilePayn käyttö on!

Rahan ja tekstiviesten lähettäminen on nyt yhtä helppoa! Katso alta kuinka palvelu toimii käytännössä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *