Miksi minun kannattaa osallistua valmennuskurssille verkossa?

img
Jun
13

Ylioppilaskokeeseen valmistauduttaessa tai korkeakouluun pyrittäessä valmennuskurssille osallistuminen ei ole välttämätöntä menestymisen kannalta. Kurssille osallistuminen kuitenkin tuo ryhtiä ja rytmiä omaan opiskeluun sekä ennen kaikkea opettajan ohjausta, tukea ja neuvoja. Valmennuskurssille osallistuminen mahdollistaa myös sen, että voit paikata tehokkaasti aukkoja omassa osaamisessasi, mikäli jotkin asiasisällöt ovat jääneet epäselviksi tai et ole osallistunut kaikille niille kursseille, joiden tietoja tarvitset.

Verkkokurssi mukautuu paremmin tarpeisiisi kuin perinteinen luokkahuoneessa opiskelu. Verkkokurssilla kaikkien kurssilaisten ei tarvitse opiskella samaa asiaa samaan aikaan, vaan jokainen voi keskittyä omaan tahtiinsa itselleen tärkeisiin asioihin. Ehdit käydä hankalaksi kokemasi esimerkit ja tehtävät lävitse huolella ja niin moneen kertaan kuin haluat, voit kysyä opettajalta epäselvistä asioista silloin kun sinulle sopii, voit harjoitella tehtävien ratkaisemista niin paljon kuin haluat ja voit pitää eväs- ja vessatauon silloin kun sitä tarvitset.

Koska ajankäyttö on verkkokurssilla joustavaa, voit yhdistää opiskelun valmennuskurssilla helposti harrastamiseen, työntekoon tai muuhun opiskeluun. Verkkokurssilla opiskeluun ei myöskään sisälly tyhjäkäyntiä: voit käyttää asioiden käsittelyyn täsmälleen niin paljon aikaa kuin tarvitset – joko enemmän tai vähemmän asiasta riippuen – eikä sinun tarvitse odotella tunnin alkamista tai sen päättymistä tai käyttää aikaa paikasta toiseen siirtymiseen.

Verkkokurssilla opiskelussa on myös se hyvä puoli, että opit oppiaineen sisällön lisäksi myös  itsenäisen opiskelun taitoja, jotka ovat välttämättömiä jatko-opinnoissa menestymisen kannalta.

Opit ajanhallintaa, oman toimintasi ohjaamista sekä tasapainottamaan opiskelumuodon tuoman vapauden ja vastuun.

Mitä välineitä ja laitteita tarvitsen verkkokurssilla?

Tarvitset internet-yhteyden sekä laitteen, jolla pääset verkkoon. Jos pystyt lukemaan tätä tekstiä, sinulla on kummatkin 🙂 Huomaa kuitenkin, että puhelimen näyttö on niin pieni, että opiskelu pelkästään puhelinta käyttämällä voi olla tympeää.

Lisäksi tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen kurssialueelle kirjautumista ja opettajan kanssa viestimistä varten. Jos haluat tulostaa kurssimateriaaleja, tarvitset tietenkin tulostimen ja paperia. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, sillä materiaalit on suunniteltu siten, että niitä on näppärä käyttää sähköisesti.

Mikäli käytössäsi on kamera (puhelimen kamera, web-kamera tai kamera-kamera) tai skanneri, voit hyödyntää sitä tehtävien palauttamiseen. Mikäli käytössäsi ei ole kameraa tai skanneria, opit laatimaan palautettavat tehtävät sähköisesti :)

Opiskelua varten tarvitset ehdottomasti kirjoitusvälineet ja laskimen.

Kurssilla voit käyttää hyödyksesi kaikkia niitä kirjoja ja materiaaleja, joita sinulla on kotonasi (esim. lukion oppikirjoja) tai joita lainaat kirjastosta, mutta nämä eivät ole välttämättömiä Gammamarsun verkkokursseilla.

En ole tietokoneguru. Voinko silti osallistua verkkokurssille?

Voit. Gammamarsun verkkokursseilla riittää, että hallitset tietotekniikan perustaidot eli osaat surffata internetissä ja lähettää sähköpostia, jossa on liitetiedosto.

Pärjäänkö verkkokurssilla?

Pärjääminen riippuu sinusta itsestäsi. Opiskelu harvemmin on täysin vaivatonta, joten sinun täytyy olla valmis tekemään töitä tavotteidesi saavuttamisen eteen. Gammamarsun verkkokurssilla sinulla on kuitenkin tukenasi pätevä opettaja, joka opastaa ja auttaa sinua koko kursin ajan. Eikä pidä unohtaa, että myös verkkokurssilla kurssilaiset voivat tukea toisiaan ja opiskella yhdessä. Jos vain sitoudut säännölliseen työntekoon ja kysyt rohkeasti apua kun sitä tarvitset, et voi olla oppimatta – verkkokurssillakaan.

Sillä, koetko olevasi hyvä tai heikompi oppija, ei ole merkitystä verkkokurssilla pärjäämisen kanssa. Verkkokurssilla sinun on mahdollista edetä omaa tahtiasi: voit kerrata vaikean esimerkin useampaan kertaan, hypätä helpon asian ylitse, jäädä pohtimaan miksi jokin lasku menee niin kuin se menee, kysyä apua silloin kun sitä tarvitset, edetä hitaammin tai nopeammin…

Voiko verkkokurssilla oppia?

Oppia voi missä tahansa, sillä oppiminen tapahtuu aina oppijan omassa päässä. Verkkokurssilla opiskelijalta edellytetään rahtusen enemmän itsekuria ja oma-alotteisuutta kuin luokkahuoneessa opiskellessa. Tämä kuitenkin johtaa mitä todennäköisimmin siihen, että opiskelija opiskelee säntillisemmin ja tunnollisemmin – ainakin, jos verkkokurssin opettaja siihen patistaa. Gammamarsun verkkokursseilla opettajan kunniatehtävänä on auttaa jokaista kurssilaista opiskelemaan reippaasti ja saavuttamaan tavoitteensa.

Verkkokurssilla, kuten missä tahansa, oppii, kunhan vain käy innolla opiskeltavan aiheen kimppuun, eikä pelkää vaivannäköä. Vastaavasti ilman aktiivisuutta ja työntekoa ei tapahdu oppimista, ei edes luokkahuoneessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *