Mac OS X 10.0.3 saatavana

img
Jun
04

Mac OS X 10.0.3 -päivitys on saatavana OS kymppiin. Päivityksen voi imuroida OS X:n Software Update -säätimen kautta. Päivitys tulee vain viikko edellisen jälkeen, ja korjaa mm. tiedosto- ja kansiolistausta

Päivitys on 15 megatavua.
Applen sivu, josta päivityksen myös saa.

Apple teki historian isoimman laptop-kaupan kouluihin

Henricon piirikunta Yhdysvalloissa ostaa peräti 23 000 iBookia kouluihinsa. Kyseessä on historian suurin koulutuslaitoksille kerralla tehty kannettavien tietokoneiden kauppa. Kaupan myötä jokainen yläastelainen ja high school -oppilas sekä opettaja saa oman iBookin piirikunnassa.

Langattomassa verkossa olevat iBookit mahdollistavat todella modernin kouluympäristön. Piirikunta päätyi Appleen, koska “tutkimukset osoittavat, että Apple on halvin ylläpidettävä tietokone“. Lue lisää täältä.

San Francisco Chronicle: “Apple on ensimmäinen selviytyjä.”

San Francisco Chroniclen mukaan Apple on yksi ensimmäisistä ellei ensimmäinen ensimmäinen tietokonealan laman selviytyjä. Tätä mieltä on toimittaja Henry Norr, jonka artikkelissa ylistetään Applen johtajaa Steve Jobsia nerokkaasta strategiasta. Norr kiittää Applessa tehtyjä muutoksia, jotka eivät ole vaatineet isoja irtisanomisia kuten niin monella alan yhtiöllä.

Applen tilanne on näyttänyt vuoden 2001 edetessä koko ajan valoisammalta, täysin päinvastoin kuten monella muulla atk-alan jätillä. Applen parantuva tilanne näkyy myös pörssissä. Norr pitää myös Applen uusia tuotteita onnistuneina. Lue koko artikkeli SanFrancisco Chroniclesta.

OmniWeb-selain 4.0 julkaistu

OmniWeb-selaimen versio 4.0 on julkaistu. Kyseessä on ilmainen vaihtoehtoselain WWW-sivujen surffaamista varten, erityisesti Macillä. OmniWeb 4:ssä on tekijöidensä mukaan ajateltu erityisesti Mac-käyttäjien toivomuksia, käyttöliittymä on täysin OS X:n Aqua-yhteensopiva. Lähes kaikille toiminnoille on omat pikanäppäimensä.

OmniWeb 4 tukee Javaa, Flashia, QuickTimea, SSL:ää, Style sheetseja ja Appletteja.

OS X:lle suunnattu OmniWeb on ilmainen, mutta siitä SAA maksaa. OmniGroup.

Nokian käyttöjärjestelmäksi Symbianin Epoc

Nokia panostaa jatkossa Symbianin Epoc-käyttöjärjestelmään uusissa matkapuhelimissaan. Nokian johtajan Jorma Ollilan mukaan puolet Nokian matkapuhelimista toimii Symbianin käyttöjärjestelmällä kolmen vuoden sisällä.

Symbianin tulevaisuudesta on ollut ristiriitaisia ennustuksia, Ollila vahvisti lupauksellaan yhtiön ja sen käyttöjärjestelmän asemaa. Epoc toimii jo Nokian uudessa Communicatorissa. Symbianista 21% omistaa Nokia.

Ennakkoa tulevasta Powerbook G4:sta

Uuden iBookin julkaisun jälkeen applen kannettavien tietokoneiden kehitysryhmä suuntaa energiansa kohti uutta G4 Powerbookia. Ennakkotietojen mukaan uusi versio titanium-Macistä olisi seuraava:

  • PowerPC 600 Mhz
  • ATi Radeon Mobility 16 Mt -näytönohjain
  • CD-RW tai DVD-ROM/CD-RW
  • Kestävämpi titaanikuori
  • Värivaihtoehtoja 

Ministeri Heinonen raivaisi esteitä e-bisnekselle

Liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen ei ole tyytyväinen sähköisen liiketoiminnan edellytyksille Suomessa. Perusta on ministerin mukaan kunnossa, mutta töitä on vielä paljon.

Sähköisen liiketoiminnan toimintaedellytyksissä on kuitenkin vielä vakaviakin puutteita. Toimintamahdollisuuksien hyödyntäminen on edelleen vaatimatonta etenkin pk-yrityksissä. Julkinen hallinto on läsnä verkossa, mutta todelliset sähköiset asiointipalvelut ovat toistaiseksi vähäisiä. Kaikille kansalaisille ei ole myöskään pystytty turvaamaan mahdollisuutta osallistua tietotalouteen. Osa suomalaisista uhkaa syrjäytyä sosiaalisesti tai alueellisesti tietoyhteiskunnasta. Tämän syrjäytymisuhan todellinen luonne ja mittakaava tulisi selvittää, jotta suuntaus saataisiin pysäytettyä ajoissa”, Heinonen sanoi. 

Heinonen puhui sähköisestä liiketoiminnasta Kaupan keskusliiton tilaisuudessa Helsingissä 24. huhtikuuta. Liikenne- ja viestintäministeriö

Macromedia laskusuunnassa

Macromedian osakekurssi laski peräti 20% toukokuun alussa yhtiön ilmoitettua tilivuotensa tuloksen. Nettotulo tilikaudelta oli 8,4 miljoonaa dollaria, täsmälleen puolet pienempi kuin viime tilikaudella. Muun muassa web design -ohjelmia valmistavan Macromedian johdossa ollaan kuitenkin optimistisia tulevaisuuden suhteen. macromedia.com

Apple lopettaa CRT-näyttöjen valmistamisen?

Apple lopettaa CRT-näyttöjen valmistamisen, väittää brittiläinen MacUser-lehti toukokuun numerossaan. MacUserin Steve Davis kertoo Applen lopettaneen jo 17 tuuman Apple Studio Display -näytön tekemisen. Kyseinen näyttö on Applen ainoa CRT- eli cathode ray tube -näyttö. 15 tuuman Apple Studio sekä 22 tuuman Cinema Display ovat LCD-näyttöjä. http://www.macuser.co.uk

Fetch 4.0 julkaistu

Fetch Softworks on julkaissut Fetch 4.0:n, uuden version suositusta FTP-ohjelmasta. Fetch on nyt myös erityisen Mac OS -ystävällinen, eli käyttöliittymä matkii Mac OS:n omaa UI:ta. Fetch osaa toimia myös OS X:n Aqua-ympäristössä, ja yhtä hyvin sitä voi käyttää vanhemmissa Mac OS:issä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *