LOGI – nykyaikainen talotekniikan yhdistelmäratkaisu

img
Nov
15

Uudisrakentamisen energiamääräysten muuttuessa 1.6.2020 keskeistä on kokonaisenergiatarkastelu; tämä kannustaa kaukolämmön ja uudistuvan energian hyödyntämiseen, jossa paras lopputulos saavutetaan talotekniikan yhdistelmäratkaisulla.

Koska talotekniikan eri osiot ovat toisistaan riippuvaisia, on tärkeää että niin lämmitys- kuin ilmanvaihto- ja käyttövesijärjestelmät suunnitellaan yhteensopiviksi ja niistä vastaa sama toimittaja. LOGI-tekninen tila valmistetaan sarjatuotantona tehtaassa, jossa elementti varustellaan asiakkaan valitsemilla järjestelmillä.

Keskeneräiset ratkaisut johtavat vesivahinkoihin ja rakennusaikaisiin harmeihin. Valmis, tehtaalla testattu ja ohjelmoitu LOGI rakentuu vuototurvallisen elementtirakenteen sisään.

Valitse varma, energiatehokas ja turvallinen LOGI!

 

Noin 70% suomalaisista päätyy talopakettiratkaisuun paikalla rakentamisen sijaan – miksi siis ei myös paketti-LVI-tekniikka? LVI-tekniikan ostaminen on koettu asiakkaiden mielestä vaikeaksi, eikä kovin asiakaslähtöiseksi. Asiakkaiden toive on, että hintatiedot saadaan jo hankesuunnitteluvaiheessa.

LOGI lämmittää järkevästi

LOGI tarjoaa monipuoliset ratkaisut luotettavaan ja energiatehokkaaseen lämmöntuottoon. Vaihtoehtoja ovat hybridi, kauko- ja maalämpö sekä ilma-vesi.

Ympäristötietoisuus ja energiatehokkuus lisääntyvät ja aiheuttavat kuluttajille ”toiveiden tynnyrin” eri lämmitysmuodoista. Valinnan varaa on paljon, muun muassa maalämpö, kaukolämpö, sähkökattila, ilma-vesilämpöpumppu, aurinkokeräimet. Siirrytään niin sanotusti kuivasta sähkölämmityksestä (lämmityskaapelit tai sähköpatterit) vesikiertoisiin lämmönjakojärjestelmiin, jotka mahdollistavat helpommin lämmitystavan muutokset talon elinkaaren aikana.

Asiakkaat hakevat edullisinta lämmitysmuotoa ja perustavat valintansa nykyisen energiapolitiikan mukaisiin edullisiin vaihtoehtoihin –varmaa on kuitenkin, että energiapolitiikka muuttuu talon elinkaaren aikana.

AirWise tarjoaa vaihtoehdon joka on suunniteltu muuttuviin energiatarpeisiin ja -ratkaisuihin

LOGI Hybridi – monipuolisuutta energiatuotantoon

LOGI Hybridi on nykyaikainen ratkaisu rakentajalle, joka haluaa varmaa laatua, kustannustehokkuutta, turvallisuutta sekä monipuolisia vaihtoehtoja energiantuottoon. Hybridi tarkoittaa muunneltavuutta.

Järjestelmä perustuu vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään, lämmöntalteenottaviin ilmanvaihtojärjestelmiin, käyttövesilaitteisiin ynnä muuhun talotekniikkaan.

Koska laitesijoittelu rakennukseen on usein haastavaa, olemme kehittäneet LOGI Hybridin, johon sopii samalla tilavarauksella kaikki lämmitysjärjestelmät, pienet ja suuret ilmanvaihtolaitteet, koko pannuhuonetekniikka. Sieltä löytyvät keskuspölynimuri, vesimittari, käyttö- ja lämmitysvesitukit, automatiikat, paisunnat, täytöt ja varolaitteet – siis kaikki mitä koti talotekniikalta tarvitsee.

Muovisen lattiakaukalon ja muovipinnoitettujen seinäelementtien ansiosta vuotovesien osoite on aina lattiakaivo. LOGI-rakentajaa ei uhkaa edes vaihteleva energiapolitiikka, koska lämmitysjärjestelmän vaihto on helppoa ja edullista myös jälkeenpäin.

LOGI-kaukolämpö – tehokkaasti kaukolämmöllä

 

Kaukolämpö-LOGIssa hybridikattila vaihdetaan kaukolämpölaitteeksi. Käyttöveden tuotto on erinomainen, eikä lämmin käyttövesi lopu kesken.

Kaukolämpö-LOGI on varustelultaan vastaava muiden LOGI-tuotteiden kanssa. Kaukolämpökohteissa vakiona tulee lämpimän käyttöveden kierto. Toimitukseen kuuluvat laitekytkennät (ensiöpuolta lukuunottamatta), lämmitys ja käyttövesitukit, vesimittariteline, keskuspölynimurin keskusyksikkö, ilmanvaihtokone valinnan mukaan. Kaikki laitteet testataan ja koekäytetään tehtaalla. Tuotteesta laaditaan testauspöytäkirja ja sen mukaan liitetään kattavat käyttöohjeet.

Käytämme LOGI-tuotteissa vain hyväksi havaittuja ja luotettavia kaukolämpölaitteita. Arvostamme helppokäyttöistä automatiikkaa, joten valinta on Ouman. LOGI-kaukolämpöversiossa on kiinnitetty huomiota pieneen energiankulutukseen muun muassa pumppuvalinnoilla.

Yksi nosto työmaalla ja LOGI on asennettu. Ylimääräisten osien hakeminen kesken työvaiheiden ei enää kuluta rakentajan kallista aikaa eikä rahapussia.

LOGI-maalämpöpumpulla – järkevästi ekologinen

Maalämpö on ekologinen valinta, maahan sitoutunutta auringon energiaa otetaan talteen kompressorilla ja siirretään se energian lämmitykseen ja käyttöveteen. Maasta saadaan myös kylmää kesällä, tutustu SunAIR viilennysjärjestelmään.

LOGI-ratkaisussa maalämpöä voidaan hyödyntää heti tai myöhemmin. hybridi-laitteeseen lisätään kompressoriyksikkö ja LOGI varustetaan keruuventtiili- ja putkisarjalla. Tontille kaivetaan maapiiriputkisto tai porataan lämpökaivo. Näiden putket liitetään LOGI:in ennalta varattuja suojaputkia pitkin.

Maalämmön lisääminen on ongelmatonta, sillä tilavaraus riittää jopa 12 kW:n laitteisiin. Jotta tiedämme oikean kompressoritehon, hybridissä on kilowattituntimittaus, jonka perusteella saadaan tarkka tieto käyttöveteen ja lämmitykseen kuluneesta energiasta.

Suoraan maalämpöön liitettäessä kohde mitoitetaan muun muassa lämmitettävien kuutioiden, käyttöveden tarpeen, ilmanvaihdon, maaperän ynnä muiden olennaisten seikkojen perusteella. Mitoituksen suorittaa lämpöpumpun valmistaja, joka antaa vastineeksi laitteelle viiden (5) vuoden täystakuun.

Käytämme lämpöpumppuna laadukasta CTC ECOHeat -pumppusarjaa. Kierukkatekniikan ansiosta käyttöveden tuotto on erinomainen. Erillistä varaajaa ei tarvita, vaikka olisi suurempikin saunaporukka tai poreallas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *