Lähitulevaisuuden Parhaita Mobiilisovellusideoita

img
Aug
23

Sovellusten kehittäminen on ehdottomasti yksi tulevaisuuden tärkeimmistä ammateista ja aloista. Älypuhelinten tarpeellisuus on jo todistettu eikä ilman niitä kukaan pysty enää toimimaan yhteiskunnassa. Lisäksi erilaiset sovellukset toimivat kasvavissa määrin ihmisten viihdyttäjinä ja harrastusten tukijana.

Se on voitu todeta jo esimerkiksi lukuisten suoratoistosovellusten ja mobiilipelien kanssa, jotka ovat olleet jopa suosituimpia kuin television katselu tai konsoli- ja videopelit. Sovellusten tarve pysyy kuitenkin samana tulevaisuudessa, mutta tarpeeksi menestyvän sovelluksen keksiminen voi olla nykypäivänä vaikeaa.

Alle olemme listanneet erilaisia sovellusideoita, jotka voivat nousta menestyksekkäiksi tulevaisuudessa. Älä siis lähde kehittämään tuhannetta sovellusta sellaisesta aiheesta, jonka kaikki jo tuntevat, vaan yritä löytää markkinarako aivan uudelta alalta.

Rahapelisovellukset

Rahapelaamiseen liittyvien sovellusten tiukka sääntely etenkin Google Play -kaupassa on väistymässä, joten se avaa myös tien uusille rahapelisovelluksille. Nykyään etenkin vedonlyöntiä varten on saatavilla vain harva sovellus, josta voisi löytää esimerkiksi koottuja vedonlyöntivinkkejä.

Niitä on voinut tähän mennessä lukea etenkin Pivekunkku.comin kautta, mutta sovelluksen tarve on merkittävä, koska vetoja asettaessa nopeus on valttia. Voit kehittää oman veikkausvinkkejä tarjoavan sovelluksen esimerkiksi tietylle lajille tai yhdistää yhden katon alle useamman lajin.

Äänikääntäjä

Tällä hetkellä ainoastaan Google on onnistunut luomaan melko toimivan äänikääntäjäohjelman, mutta tarve useimmille sovelluksille on suuri tulevaisuudessa. Etenkin suomen kieli on monesti tasoltaan ala-arvoista, joten itse käännösohjelmien kehittämiseen tulisi kiinnittää ensin huomiota.

Sen jälkeen siihen voidaan lisätä äänikääntäjä, joka voi kääntää eri kieliä suomeksi, englanniksi tai miksi vain tunnetuksi kieleksi. Moni yritys on jo siirtänyt tuotantoaan Aasian maihin, joten kansainvälisyys tulee olemaan merkittävä tekijä tulevaisuuden liiketaloudessa.

Kiinan, japanin tai korean opettelu sekä työntekijöiden kouluttaminen on kaikilta osin vaikeaa, joten äänikääntäjä voisi ratkaista ongelman helposti.

Apusovellukset ostosten tekoon

Nykyajan puhelimissa on erinomaisia kameroita, jotka voivat toimia apuvälineinä ostosten teossa. Voit esimerkiksi skannata kameralla näkemäsi tuotteen kaupassa, jonka jälkeen sovellus voi näyttää samanlaisen tuotteen hinnan nettikaupoista.

Tällä tavoin ostaja pystyy tekemään heti arvion siitä, kannattaako tuote ostaa heti kaupasta vaiko netistä.

Virtuaalishopparit voivat niin ikään avustaa ymmärtämään sen, miltä tietyt vaatteet näyttävät päällä ennen ostamista. Tällä voidaan välttää pukukopissa ravailu. Sovellukseen voidaan ladata kuva ostajasta, ja tälle sopusuhtaiselle avatarille voidaan ladata nettikaupoissa näkyviä vaatteita päälle. Se helpottaa ostopäätöksen tekoa ja vähentää ostosten palautuksia.

Virtuaalinen parkkipaikan löytäjä

Vaikka uusimmissa autoissa on jo vakiovarusteena kaikenlaiset parkkiavustajat, se ei kuitenkaan hyödytä heitä, jotka ajelevat vanhemmilla malleilla. Kaupunkien tai alueiden kanssa yhteistyönä tehtävät virtuaaliset parkkipaikan löytäjät voivat helpottaa miljoonien ihmisten päivittäistä elämää.

Monesti parkkipaikan etsimisessä voi nimittäin kestää useita kymmeniä minuutteja, jotka taasen ovat täysin turhaan haaskattua aikaa. Keskusta-alueiden parkkipaikoille asetettavat sensorit voitaisiin yhdistää tietoverkon kautta sovellukseen, joka kertoo lähellä olevat vapaat paikat ja ohjaa niille. Sovelluksen kautta voitaisiin myös maksaa mahdollinen parkkimaksu.

Yhdistetty käytetyn tavaran osto- ja myyntisovellus

Suomalaisten Facebook-kirppisryhmät, Torin myyntipalsta ja Huuto.net ovat mitä parhaimpia kanavia päästä eroon kotoa löytyvästä turhasta tavarasta ja vaatteista. Samalla voit vaihtaa, vuokrata tai antaa ilmaiseksi mitä vain haluat. Ilmoitusten seuraaminen useassa ryhmässä ja sivustolla voi olla kuitenkin vaikeaa, jolloin potentiaaliset ostajat jäävät myös huomaamatta.

Yhdistetty sovellus keräisi kaikkien tärkeimpien myyntikanavien tiedot yhteen, jolloin voidaan helposti tarkkailla saapuneita vastauksia.

Sen kautta ilmoituksia voidaan jakaa somessa tai etsiä yhdellä hakutoiminnolla useammalta kanavalta myytäviä tuotteita, joita haluaisit ostaa. 

Sosiaaliseen mediaan perustuva lahjavinkkisovellus

Lahjojen antaminen ja etenkin keksiminen on stressaavaa puuhaa. Sovellus, joka voisi avustaa tässä, olisi taattu menestys. Sen pohjana voidaan käyttää lahjan saajan sosiaalisen median tilejä, joita analysoimalla sovellus voisi tehdä lahjasuosituksia ja jopa osoittaa suoraan tuotteita myyviä verkkokauppoihin.

Seuraavan vuoden joululahjat tulee taatusti ostettua helpommin kuin koskaan aikaisemmin, mutta jos lahja ei ole mieleinen niin ainakin illan aikana riittää puhuttavaa sovelluksesta ja sen sisältämästä tekoälystä.

Menestys ei välttämättä tule yhdessä yössä

Hyvän idean ja valmiin sovelluksen välillä voi kestää kuukausia, jopa vuosia. Sekään ei aina takaa sitä, että sovelluksesta tulisi menestys tai etteikö kilpailija ehtisi apajille ensin. Jos kuitenkin luotat taitoihisi ja saat pikaisesti ainakin testiversion ulos, voit sen myötä tehdä pitkän aikavälin suunnitelmia, kehitystyötä ja palautteen myötä parannuksia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *