Joustoluotot Sopeuttavat Taloutta

img
May
09

Joustoluotto tarkoittaa lainaa, jota voi nostaa tilille osissa. Luottotili myönnetään hakijalle luottorajalla ja rahaa voidaan nostaa tililtä, kun hakijalle sopii. Toimintaperiaate on melko sama kuin luottokortissa ja kulutusluottoa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin. Joustoluottoja kannattaa vertailla, jotta löydät itsellesi sopivimman luoton tarpeisiisi.

Joustoluottoa tarjoavat sekä pankit että rahoituslaitokset ja lainaa voi hakea monenlaiseen tarkoitukseen. Se poikkeaa kuitenkin hieman tavallisista lainoista ja lainantarjoajia on nykyään usea. Vertaa joustoluottoja, jotta tiedät mikä ratkaisu on sinulle sopivin.

Joustoluotot eroavat hieman tavallisista lainoista, koska niissä tarjotaan luottoraja, joka voi olla korkeampi alkuperäiseen haettuun lainasummaan verrattuna. Koko summaa ei ole pakko käyttää kerrallaan, vaan voit nostaa sen verran rahaa luottotililtäsi kuin haluat tai tarvitset. Kun lainaa on maksettu takaisin, on laina uudestaan käytettävissäsi, eli kyseessä on jatkuva laina, jota voit nostaa uudestaan, vaikka olisit maksanut koko summan takaisin. Korkoa maksetaan vain nostetusta summasta ja lainaa saa ilman vakuuksia.

Sopivimman joustoluoton löytäminen

Sopivin lainan etsiminen kannattaa aloittaa kartoittamalla omat tarpeensa lainaa varten. Tarpeet pitää sen jälkeen yhdistää lainantarjontaan ja sen takia niiden vertailu on hyvä tapa edetä asiassa. Luottoja löytyy melkein moneen eri lähtöön ja yksi luotto sopii hyvin yhdelle ja toinen valitsee mieluummin toisen luoton.

Sopivan joustoluoton löytämisessä kannattaa pohtia tiettyjä seikkoja. Ensinnäkin sinun kannattaa määritellä haluamasi lainan summa yhteensä. Sen jälkeen sinun kannattaa yrittää ennakoida lainojen määrät ja kuinka paljon tarvitset sitä kerralla. Summaa miettiessäsi pitää huomioida, kuinka useaan otteeseen tarvitset lainaa.

Muista olla myös rehellinen itsellesi ja selvitä kuinka paljon voit lyhentää lainaa kuukaudessa, eli millaiseen erään sinulla on varaa. Lyhennys ei saisi viedä kaikkia tulojasi, vaan pelivaraa pitäisi riittää esimerkiksi yllättäviin kuluihin. Vaikka taloudellinen tilanteesi huomioidaan lainapäätöstä muodostaessa, tiedät kuitenkin parhaiten maksukyvystäsi itse.

Myös lisäpalveluiden tutkaileminen on hyödyllistä, sillä voit niiden avulla esimerkiksi pitää maksuvapaata.

Joustoluottojen vertailu kannattaa

Monien muiden lainojen tapaan, joustoluotto on viisainta valita vertailun avulla. Ne ovat luonteeltaan melko samankaltaisia. Eri rahoituslaitokset tarjoavat samoja periaatteita lainasummiin, laina-aikoihin ja luottoihin. Eron huomaa helpoiten joustoluoton kuluissa ja todellista vuosikorkoa vertailemalla saat todellisen käsityksen lainan todellisista kustannuksista.

Rahoituslaitokset voivat poiketa toisistaan myös muissa tietyissä ominaisuuksissa, kuten maksuvapaan pitämisessä. Maksuvapauksiin liittyviä ominaisuuksia kannattaa vertailla myös, jos ne kiinnostavat joustoluottoja tutkiessa. Muista, että voit aina lukea kaikki yksityiskohtaiset ehdot nimenomaisesta lainasopimuksesta ja pääset tutustumaan niihin, vaikket ole vielä lainaa ottamassa.

Miksi valita joustoluotto?

Joustoluottoa kannattaa harkita, kun tiedät tarvitsevasi lainaa useamman kerran. Voit nostaa rahaa luotolta luottorajasi mukaisesti niin usein kuin haluat, eli sinun ei tarvitse täyttää aina uutta hakemusta, kun tarvitset lainaa.

Joustoluoton tarjoamat mahdollisuudet kannattaa huomioida myös, kun olet epävarma tarvitsemastasi summasta, sillä sinun ei ole pakko käyttää koko luottorajaasi. Sen sijaan voi hyvin nostaa juuri sen määrän rahaa, jota tarvitset. Korkoperiaatekin on joustava, sillä korkoa kertyy maksettavaksi vain nostetusta summasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *