Huhun mukaan Nvidia-näytönohjaimien saatavuus voi tippua kolmanneksen

img
Sep
27
author image by Ines | Pelit | 0 Comments | 27 Sep 2021

Vaikka asiaa ei ole vahvistettu virallisesti, spekulaatioiden mukaan Nvidia 30 -sarjan näytönohjaimien saatavuus saattaa pudota pian.

Epävarmuus Nvidian, AMD:n ja muiden tekniikka-alan yritysten laitteistojen saatavuudesta tarkoittaa, etteivät pelaajat ja laitteistointoilijat haluaisi enää yhtään huonoja uutisia. Toimitusjohtaja Jensen Huang on jopa sanonut, että GPU:n saannin vaikeudet voivat jatkua suurimman osan vuodesta 2022.

Eli tilanne ei näytä paranevan lähiaikoina. Vaikka valoa alkoi jo näkyä tunnelin päässä, huhujen mukaan Nvidian näytönohjaimien saanti tulee vain huononemaan entisestään.

PC Gamer kertoi, että luotettava viestialusta uskoo Nvidian kokevan jopa 30% toimitusvaikeuksia tämän kuun aikana.

Vaikka raportti painottaa, ettei yritys ole vielä vahvistanut tai kieltänyt asiaa, tilanne tekisi uusien GPU-ohjainten hankkimisesta hankalaa. Jos huhu on totta, tarkoittaa se tämän hetkisen markkinoiden kauhean tilanteen saattavan paheta entisestään, vaikka hiljattain olemme kokeneet positiivista edistystä.

Huhu kertoo tai vähintäänkin varoittaa, että 30-series erityisesti tulee kärsimään tästä osien pulasta. Sarjaan kuuluvat esimerkiksi Nvidia RTX 3090 ja muut laadukkaan näytönohjaimet. Jos toimitukset tippuvat kolmanneksen, joutuvat PC-käyttäjät kokemaan todellista ärtymistä, joka on vain kasvanut viime vuoden lopun jälkeen. Meillä tulee olemaan vielä pitkä matka edessämme ennen kuin aurinko alkaa pilkahdella sadepilvien takaa.

Nämä varoitukset asettuvat kuitenkin vastakkain viime aikoina kiertäneiden tarinoiden kanssa. Niiden mukaan tilanteessa on alkanut näkyä positiivista kehitystä. Heinäkuussa käyttäjät ilmoittivat Nvidian ja AMD:n hintojen alkaneen pudota Saksassa. Vaikka ohjainten hinnat eivät olleet pudonneet vielä takaisin ennalleen, trendi antoi viittaa koko tekniikan maailman mahdolliselle kehitykselle ja loi toivoa meihin kaikkiin.

Joidenkin raportien mukaan GPU-hinnat alkavat pudota muutamien seuraavien kuukausien aikana.

Todellinen hintojen kehitys jää nähtäväksi, mutta Nvidia-huhu vaikuttaa uhkaavalta. Esimerkiksi Best Buy täydensi Nvidia 30 -varastoaan ja myi tuotteet loppuun pikavauhtia. Vaikuttaisi siltä, että mitään ei voida tehdä kysynnän täyttämiseksi ja tilanne saattaa tästä vain pahentua. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *