BooxTVll tallennat pilveen sek katsot miss ja mill vain

img
Aug
14

Operaattoreiden omat MatkaTV- ja mobiiliviihde -palvelut ovat tuoneet TV-ohjelmien nettiin tallentamisen sekä älylaitteilla katselemisen kunnolla suuren yleisön tietoisuuteen. Ne eivät kuitenkaan ole ensimmäisiä laatuaan, esittelihän Telkkukin oman Nauhuri-palvelunsa tästä katsottuna yli vuoden etuajassa. Kaikki eivät kuitenkaan ole olleet innostuneita siitä, miten suurimmat palveluntarjoajat ovat käyttäneet hallitsevaa markkina-asemaansa hyväksi tuodessaan omia viihdepalveluitaan näyttävästi esille. Kaikkihan tietävät, ettei se äänekkäin välttämättä ole se mielenkiintoisin.

Boox ja TVkaista -palveluita voinee pitää TV-ohjelmien pilveen tallennuksen eräänlaisina pioneereina, sillä ne ovat toimineet alalla jo tovin. Molemmilla palveluilla on ollut oma pieni, mutta kuitenkin merkittävä kannattajakuntansa joka on kasvanut huimasti älylaitteiden yleistymisen myötä.

Tutustuin BooxTV-palveluun ensi kertaa kun hankin itselleni uusimman ja samalla ensimmäisen iPhoneni. Tämä palvelu oli saanut sellaista suitsutusta sekä AppStoren arvosteluissa että netin puskaradioissa, että päätin antaa sille mahdollisuuden – etenkin pettymykseni Sonera Viihde netissä ja mobiilissa -palvelun jäljiltä.

Tallenna pilveen ja katso millä haluat

BooxTV on siis verkkoon tallentava digiboksipalvelu, jonka käyttäminen ei vaadi mitään ylimääräisiä laitteita. Ilmaisen tunnuksen voi luoda joko tietokoneen selaimella taikka heidän mobiilisovelluksellaan. Selainkäyttöliittymää voi käyttää heidän sivujensa kautta, katselu älypuhelimilla ja tableteilla tapahtuu puolestaan heidän oman BooxTV-sovelluksensa kautta. Kun olet luonut tunnukset ja ladannut sovelluksen omasta sovelluskaupastasi, olet valmis aloittamaan minuuteissa.

BooxTV tallentaa pilveen. Tallenteita on helppo katsella, merkitä tai poistaa joko suoraan sovelluksesta tai sitten selainkäyttöliittymän kautta

BooxTV on itsenäinen palvelu, joten se ei ole sidoksissa operaattoriin tai mihinkään liittymään. Pystyt käyttämään palvelua aina kun joko kiinteä nettiyhteys, langaton lähiverkko tai 3G/4G-yhteys on saatavilla. Tallenteita voi myös tallentaa sadan tunnin verran offline-katselua varten, jolloin edes jatkuvaa verkkoyhteyttä ei vaadita.

BooxTV tarjoaa hyvin korkean laadun tallenteissaan, mahtavan 4000h tallennustilan käyttöösi sekä hyvin laajan alustatuen. Tallenteita voi katsella joko tietokoneella suoraan selaimessa, sovelluksen kautta Apple-, Android- ja Windows Phone-laitteissa sekä suoraan myös TV:n ruudulta käyttämällä joko Apple TV:tä tai Chromecastia (erikseen hankittavia lisälaitteita).

Kaikki nämä ominaisuudet ovat käytettävissä 4,99 euron kuukausihintaan.

Uskomattoman korkea kuvanlaatu ollakseen nettipalvelu

Yleensä netistä katseltavien videoiden ja TV-lähetysten kuvanlaatu ei ole antennin kautta katseltavan signaalin tasoa. Varsinkin nettiTV-palveluissa mutta myös ainakin osassa operaattoreiden mobiiliviihteitä heikommalla kuvanlaadulla yritetään paikata tallenteiden suurta tilantarvetta – ja tämä tietysti näkyy yleisessä videon- ja äänenlaadussa. Hifiharrastaja ei nimittäin tällaista kuvaa katsele.

BooxTV:n videotoistin tarjoaa tehokkaita työkaluja sekä tallenteiden kelaamiseen että niiden katselun jatkamiseen lopetuskohdasta – vaikka vaihtaisit laitetta välissä!

BooxTV:n kuvanlaatu oli kieltämättä aikamoinen shokki – siis vain hyvällä tavalla. Etenkin älylaitteista irti saatava kuvanlaatu on häkellyttävän hyvä, eikä ilman tarkempaa tihrustamista eroa voi tavalliseen TV-lähetykseen edes käytännössä huomata. iPhonesta Apple TV:hen peilattava kuva toistuu yhtä kirkkaana ja terävänä kun sen voi parhaimmillaan odottaakin tapahtuvan.

Sen sijaan selainpohjainen tietokoneelle tarkoitettu katselupalvelu ei yllä tälle tasolle. Pienessä ikkunassa sitä vielä katselee, mutta täydessä ruudussa näky on yhtä karmaiseva kuin ajalta Youtube 360p. Boox kuitenkin vasta äskettäin julkisti tämän palvelunsa myös tietokoneella käytettäväksi, joten ehkä me annamme tässä heille anteeksi koska selainkäyttöliittymä on ilmeisesti vielä koeasteella. Mutta hyvä kuitenkin, että myös tietokoneella katselu on mahdollista.

Palvelu, joka toimii miten pitääkin

Jos kuvanlaatua pitää hypettää, niin kyllä pitää palvelun yleistä toimivuuttakin. Sulavasti ja moitteetta toimivat palvelut ovat tätänäkyä harvassa, mutta Boox näyttää kuuluvan vielä tähän katoavaan eliittiin. Siinä missä Soneran mobiiliviihde kaatuilu päivittäisellä tasolla, näytti karmean tasoista kuvaa ja sovellus ylipäänsä avautui, BooxTV:n kanssa ei ole ollut ainuttakaan ongelmaa usemman kuukauden käytön aikana.

Tallenteet ovat katseltavissa joko verkkokäyttöliittymän kautta tietokoneella tai BooxTV:n mobiilisovelluksella. Kuvakaappauksesta näkee, kuinka selkeästä ja yksinkertaisesta palvelusta on kyse.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että käyttöliittymä on selkeä, helppo käyttää ja toimii sulavasti, eri toiminnot on sijoitettu loogisesti sekä sovelluksissa että selaimessa ja että palvelun tosiaan tekee sen mikä on tarkoituskin – tallentaa. Yksikään tallennus ei ole toistaiseksi vielä epäonnistunut eikä tallenteiden katselussakaan ole koskaan ollut mitään ongelmaa.

Tästä saisi muut ottaa mallia.

4000 tunnin tallennustila ja kaikkien ilmaiskanavien tallennus

BooxTV nosti vapun seutuja tallennuskapasiteettinsa 2000 tunnista 4000 tuntiin. Hyvin reilu korotus, sanoisin – vielä kun hintakin pysyi samana. Tähän määrään tallentaa ongelmitta vaikka kaikki suosikkisarjojensa tuotantokaudet tai pitää koko elokuvakokoelmaansa pilvessä. Parasta suuressa tilamäärässä on kuitenkin eittämättä se, että sen riittävyyttä ei edes tarvitse ajatella. Voit vain tallentaa lisää, lisää ja lisää, ilman pelkoa että tila täyttyisi ja joutuisit poistelemaan vanhoja tallenteitasi uudempien tieltä. Ja jos tilanpuute kuitenkin kaikesta huolimatta yllättää, on lisätilaa helppo ostaa pienellä lisärahalla.

Näillä kapasiteeteilla tallennustila ei lopu ihan äkkiä kesken

Laitekohtainenkin tallennustila offline-katselua varten on 100 tuntia. Siihen mahtuu helposti kaikkien lempisarjojen uusimmat käänteet, kymmeniä dokumentteja ja varmasti vielä useampi leffakin. Etenkin kesää ajatellen tämä palvelu on erinomainen seuralainen esimerkiksi perheen pienimmille automatkoilla, jos ajatuksena on vaikkapa reissuun lähteminen. Pilveen tallennetut elokuvat voi ladata suoraan vaikkapa tablet-laitteeseen ja katsella niitä sitten myöhemmin ilman verkkoyhteyttä.

Ainiin, BooxTV ei kärsi myöskään virittimien puutteesta. Voit tallentaa vaikka kaikkia ilmaiskanavia yhtaikaa – halutessasi voit ottaa talteen vaikkapa koko TV-tarjonnan seuraavan kahden viikon ajalta. Tila ja teho ei lopu tässä palvelussa kesken.

Monista muista palveluista poiketen, BooxTV ei myöskään koskaan hävitä tallenteitasi. Ne ovat sinun niin kauan kuin haluat – jopa 3kk lisenssinkin päättymisen jälkeen!

Suorat Ylen lähetykset – vaan missä on muut?

Pelkkien tallenteiden lisäksi BooxTV:ssä on mahdollista katsoa myös suoria TV-lähetyksiä kaikilta Ylen kanavilta. Valitettavasti muut kanavat eivät ole ainakaan vielä toistaiseksi katseltavissa, vaikka niidenkin lisäämisestä on jo valaistu. Ilmeisesti MTV:n, Nelosen, Foxin ja muiden suoran sisällön näyttämiseen on hankalampi saada oikeuksia kuin meidän oman YLE:mme. Toivotaan että pian olisi muidenkin yhtiöiden suora sisältö katseltavissa palvelussa, sillä silloin voisi heittää kuikkaa näille muille mobiilisovelluksille.

Palveluun on myös mahdollista ostaa ns. Premium-lisenssi, joka mahdollistaa BBC:n kanavien, Musiikkitelevision ja Nick Jr Suomen kanavien suorien lähetysten katselemisen. Kuitenkaan näiden kanavien tallentaminen ei ole mahdollista tekijänoikeudellisista syistä (yllätys). Premium-paketti maksaa toiset 4,95e kuussa peruspaketin päälle.

Mummokin osaa käyttää tätä!

BooxTV mainostaa itseään fraasilla ”helpoin digiboksipalvelu kaikille näytöille”. Tässä tapauksessa se pitää ihan paikkansa. Palvelun käyttö on tehty niin idioottivarmaksi, että kuka tahansa pystyy käyttämään tätä ilman minkäänlaista teknistä osaamista. Jos osaat lukea ja esimerkiksi soittaa ja lähettää viestejä älypuhelimella – olet miltein ylikoulutettu tämän palvelun käyttäjäksi.

Käyttöliittymä on hiottu niin simppeliksi, että tähän ei enää manuaaleja tarvita

Mistään pelkästään peruskäyttäjälle suunnatusta palvelusta ei kuitenkaan ole kysymys vaan käytön helppous noudattaa yksinkertaisesti samaa varmaa linjaa kun palvelun muukin yleinen toimivuus. Tiedän, että moni on tänäpäivänä nero näiden laitteiden kanssa jo melkein syntyessään, mutta haitanneeko tuo mitään jos kerrankin joku toimii näin hyvin ilman säätämistä?

Minua IT-ammattilaisena, ei ainakaan.

Tee siitä tavallinen tallentava digiboksi Apple TV:n tai Chromecastin avulla

Boox mahdollistaa tallenteiden katselun joko tietokoneella suoraan selaimessa ja älylaitteilla heidän sovelluksensa kautta. Näin suosikkisisältöään voi katsella sekä työpöydän ääressä, että myös menossa taskusta tai laukusta löytyvällä kosketusnäytöllisellä laitteella.

BooxTV:n sisällön katselu on kuitenkin mahdollista myös siltä tutulta isolta screeniltä joko Apple TV:n tai Chromecastin avulla. Molemmat ovat erikseen hankittavia lisälaitteita, jotka tekevät myös paljon muutakin. Apple TV:n hinta oli kirjoitushetkellä noin 80 euroa ja Chromecastin noin 40 euroa. Apple TV on tarkoitettu käytettäväksi Macintosh-tietokoneiden ja iOS-laitteiden kanssa ja Chromecast on puolestaan Googlen Android-pohjainen vastaveto tälle.

Apple TV:n avulla BooxTV:n sisällön saa näkymään iPhonesta, iPadista tai Macista peilaamalla suoraan TV:stä

Molempien laitteiden avulla joko tietokoneen ja/tai älylaitteen näyttö voidaan peilata suoraan televisioon kytkettynä olevaan lisälaitteeseen ja katsella näin sen sisältöä isolta ruudulta. Tämän virityksen ansiosta BooxTV:tä voi tarvittaessa käyttää myös kuin mitä tahansa muuta tavallista tallentavaa digiboksia.

Testasin käyttöä omalla iPhone 6 Plus – Apple TV -yhdistelmällä ja leffan katselussa ei ollut valittamista. Kaikki toimi hyvin saumattomasti erinomaisella kuvan- ja äänenlaadulla.

Tästäkö perinteisen tallentavan digiboksin korvaaja?

Ajattelin pitkään hankkivani jo eläkeikään ehtineelle Humaxilleni seuraajaa tallentavista HD-digibokseista. Kuitenkin pitkään valikoimaa kartoittaessani tulin siihen tulokseen, että kyseiset laitteet ovat aivan liian hintavia ja (vielä) epävarmoja toimivuudeltaan, jotta tuntisin saavani useille sadoille euroilleni tarpeeksi vastinetta.

Tallentava digiboksi kun kuitenkin on varsin rajallinen toiminnoiltaan ja esimerkiksi pelkkä tallenteiden siirto tietokoneelle saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia. Toki tietysti olisin voinut hommata täydellisen Viihde-paketin verkkoon tallentavalla digiboksilla joltakin operaattorilta, mutta en puolestaan innostu mistään 24kk määräaikaisista sopimusjaksoista. Ja kun näidenkin toimivuus nyt vain on mitä on.

BooxTV on sen sijaan yllättänyt vain positiivisesti. Harvassa ovat tänäpäivänä ne palvelut, jotka oikeasti tekevät mitä lupaavat. Tämä teki. Siksi sitä voikin varauksetta suositella kenelle tahansa, joka hakee pilvipohjaista ratkaisua TV-tallenteilleen ja haluaa katsella niitä missä, milloin ja millä vain. Tämän käyttämiseen ei nimittäin tarvita insinöörin koulutusta.

Tulen hyvin todennäköisesti pysymään tämän käyttäjänä pitkään. Vain vitosella kuussa kun käytännössä saan kaikki tallentavan digiboksin edut, vielä sillä lisällä että tämä palvelu myös vapauttaa sohvan äärestä.

Sanoisin, että paketti on hyvin kasassa.

Lyhyesti

BooxTV     4,99e /kk           ★★★★★

Edullinen kuukausimaksullinen TV-ohjelmat verkkoon tallentava palvelu, joka loistaa korkealla kuvanlaadulla, laajalla laitteistotuella ja ennenkaikkea luotettavalla ja helppokäyttöisellä toimivuudellaan

Hyvää

 • Luotettava toimivuus
 • Käyttöliittymä hyvin selkeä ja helppokäyttöinen
 • Tallentaa kaikkia Suomen ilmaiskanavia
 • 4000h tallennustila
 • Korkea kuvanlaatu, suorastaan moitteeton ollessaan pilvipalvelu
 • Mahdollisuus tallentaa ohjelmia myös offline-katselua varten
 • Tukee hyvin monia katselutapoja (iOS-, Android-, ja Windows Phone-laitteet, verkkokäyttöliittymä tietokoneella, katselu suoraan TV:stä Apple TV:n ja Chromecastin avulla)
 • Kätevät haku- ja jatkuva tallennus-toiminnot
 • Säilyttää tallenteet niin kauan kuin haluat (toisin kuin nettitelevisioissa ja tyypillisissä viihdepalveluissa, joissa tämä aika 2-4 vk)
 • Palvelussa myös suorat TV-lähetykset Ylen kanavilta
 • Edullinen (4,99e /kk)
 • Kuukauden ilmainen kokeilujakso

Huonoa

 • Selainkäyttöliittymän kuvanlaatu ei yllä mobiilin tasolle (tosin se vasta julkaistiin, parannusta lienee luvassa?)
 • Muiden vastaavien palveluiden tapaan, ei teräväpiirtokanavien kuten Yle HD, MTV HD jne. tallennusta samoista syistä kun ne eivät näy ilman kaapelikorttiakaan.
 • Myös muiden ilmaiskanavien suorien lähetysten (MTV, Nelonen, Sub, Jim, TV5 jne.) katseleminen palvelussa olisi toivottavaa
 • Vaatii jatkuvan verkkoyhteyden toimiakseen, vähintäänkin ladatakseen tallenteet offline-katselua varten
 • Kaikki eivät innostu kuukausimaksullisista palveluista vaan suosivat kertamaksua (kuten tallentavan boxin suhteen)

Loppusanaset

Kaikessa kokonaisuudessaan, BooxTV on erinomainen palvelu. Väitän jopa että se on Suomen paras vastaavista. Oli ilo siirtyä käyttämään Boox:ia Soneran ja muiden mobiiliviihteiden jäljiltä, jotka toimivat vähän väliä miten sattuu – siis jos ylipäänsä edes toimivat. Boox ei ole useamman kuukauden käytön aikana missannut tallennettakaan vaan se on päinvastoin säästänyt sekä aikaani että hermojani mahdollistaessaan tallenteiden luotettavan katselun silloin kun itselleni parhaiten sopii.

Itse myös ajattelen niin, että kukkarolla voi ja pitääkin äänestää. En myöskään ole halukas tukemaan operaattoreiden monopoliaseman kehitystä vaan suosin mieluummin riippumattomia palveluita. Jos palvelu toimii niin kuin pitää (kuten Boox tekee), siitä maksaa ilolla sen vitosen. Kuitenkin se on niin pieni raha kaikesta siitä ilosta, mitä tämä palvelu voi parhaimmillaan tuottaa.

Nimittäin se vapauttaa kahleista, TV:n aikataulusta. Tämän avulla television katselusta voi jopa innostua uudelleen, mikäli se on jäänyt sinullakin netin varjoon.

Tutustu BooxTV-palveluun tarkemmin tästä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *