Android-tikulla muunnat tavallisen televisiosi Smart-TVksi

img
Apr
11

Nykyään myös tavallinen televisio on mahdollista muuntaa Smart-TV:ksi erikseen hankittavalla noin muistitikun kokoisella palikalla. Laitteen voi liittää mihin tahansa HDMI-liitännällä varustettuun televisioon ja nauttia sen kautta esimerkiksi Netflixistä, Yle Areenasta ja Youtubesta. Myös tavallinen nettisurffaus, sosiaalisen median käyttö, pelit ja Spotify onnistuvat tällaisella tikulla.

Android-tikkuna tunnetulla laitteella pääsee myös Google Play -kauppaan ja käsiksi sen satoihin tuhansiin sovelluksiin. Kaiken lisäksi laitetta voi vieläpä ohjata pakettiin kuuluvalla langattomalla näppäimistöllä ja hiirellä.

Päivitä vanha töllösi edullisesti

Android iPTV-tikku käy televisioon kuin televisioon, kunhan siinä vain on HDMI-liitäntä. Television valmistajalla, mallinumerolla tai iällä ei ole merkitystä laitteen toimintaan, sillä tikku toimii normaalina ulkoisena kuvalähteenä siinä missä esimerkiksi blu-ray soitinkin. Android-tikkua käytetään mukana tulevalla langattomalla näppäimistöllä ja hiirellä, joille luvataan jopa satojen tuntien valmiusaika.

Tällainen Android-tikku on edullinen keino päivittää vanha televisio nykyaikaiseksi älytelevisioksi. Jos tämänhetkiseen televisioonsa on muuten tyytyväinen mutta haluaisi katsella sillä nettisisältöä, voi olla fiksumpaa hankkia noin satasen erillinen palikka sen sijaan että maksaisi kokonaan uuden television hankinnasta moninkertaisen summan.

Liitä langattomaan verkkoon ja käytä!

Android-tikun asennus on helppoa. Kaikki tarvittava sen käyttämiseen tulee paketin mukana. Tähän kuuluvat niin itse laite, kaukosäätimet kuin USB-kaapelitkin.

Liitä tikku televisiosi HDMI-porttiin ja television ruudun avulla langattomaan kotiverkkoosi – aivan kuten mikä tahansa langaton verkkolaite. Tämän jälkeen voit käyttää Android-käyttöjärjestelmää suoraan televisiosi ruudulta täydellä teräväpiirrolla (1080p). Laitetta voi hallita helposti sohvalta käsin langattomalla näppäimistöllä ja hiirellä, joten käyttö on yhtä jouhevaa kuin tavallisella kaukosäätimellä.

Kaukosäädin on myös taustavalaistu, joten sitä voi käyttää myös pimeässä.

Android-tarjonta televisiossasi

Hinta on halpa, jos sillä todella saa TV:nsä älykkäämmäksi. No saako? Sano Sinä!

Android-iPTV -tikku tuo tavalliseen televisioon paljon lisäsisältöä. Sen avulla voit tehdä esimerkiksi seuraavaa:

  • Katsella netti-TV:tä kuten Yle Areena, Netflix ja Youtube
  • Katsella kuvia suoraan TV-ruudulta
  • Soittaa musiikkia Spotifystä
  • Pelata pelejä
  • Käyttää Facebookia ja Twitteriä
  • Käyttää Google Play -kauppaa televisiossasi uskomattomalla yli 700 000 sovelluksen valikoimalla

Vaikka tikku käyttääkin Android-käyttöjärjestelmää, on se tavallaan sen muokattu versio. Siksi kaikkien Android-hienouksien käyttäminen sen avulla ei välttämättä onnistu – tuohan yksilöllinen näppäimistö ja hiirikin jo tavallaan haastetta ja erilaisuutta eri sovellusten käyttöön verrattuna esimerkiksi kosketusnäyttöön.

Tästä huolimatta, Android-tikulla saa paljon uutta vanhaankin töllöön. Se ei ole täydellinen, mutta ei ole toki hintakaan. Mielestäni tämä tuote sopii erinomaisesti heille, jotka eivät ole vielä kunnolla tutustuneet älytelevisioihin mutta joita uudenlainen sisältö kuitenkin kiinnostaa. Ehket ole valmis maksamaan ominaisuuksista, joita et ole koskaan kokeillut?

Ehkä on fiksumpaa kokeilla ensin alle satasen laitteella onko se ”se oma juttu” ennen kuin käyttää satoja euroja uuteen telkkariin, vai mitä?

Halvemmalla (lähes) samaan lopputulokseen

Android-tikku ei ole oikotie onneen eli se ei missään nimessä kilpaile täysiveristen älytelevisioiden kanssa. Ottaen kuitenkin huomioon sen edullisen hinnan, se on varteenotettava vaihtoehto satunnaiseen netinkäyttöön televisiolla tai vaikkapa kakkostelkkarin lisälaitteeksi.

Intohimoisimmalle Smart-TV -fanille tätä ei jokseenkin puuttellisten ominaisuuksien vuoksi voi suositella, mutta sinä joka haet vain edullista keinoa katsella leffoja Netflixistä nykyisen televisiosi ruudulla – tsekkaa ihmeessä tämäkin vaihtoehto!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *