Nykyaikaisissa älypuhelimissa on perinteisten yhteydenpitoon ja tiedonhankintaan liittyvien ominaisuuksien lisäksi paljon muitakin toimintoja. Suosituimpia etenkin nuorison keskuudessa ovat erilaiset pelit. Pelejä löytyy moneen makuun, ja niitä voi pelata joko yksin tai yhdessä muiden kanssa.
Mobiilipelejä voi ladata älypuhelimeensa Google Playsta tai App Storesta. Jotkut peleistä ovat maksullisia, mutta myös maksuttomien pelien valikoima on valtava. Pelivalikosta löytyy varmasti jokaiselle sopivaa ja mieluisaa ajanvietettä.
Älynystyröitä hieromaan
Klassisia yksin pelattavia pelejä ovat erilaiset älypelit, esimerkiksi sana- tai numeropelit. Sanapelit ovat tyypillisesti erilaisia ristikoita ja niiden muunnelmia. Suositussa Wordlessa ja sen suomalaisessa versiossa Sanulissa yritetään arvata 5-kirjaimista sanaa. Numeropeleistä mainittakoon ikisuosittu Sudoku sekä 2048, jossa yhdistellään samoja numeroita 4×4-ruudukossa ja yritetään saadatulokseksi 2048. Sepä onkin helpommin sanottu kuin tehty!
Matopelistä Fortniteen
Varttuneempi kännykkäväki muistaa vielä legendaarisen Matopelin, jossa liikuteltiin näytöllä alati kasvavaa matoa ja yritettiin estää sitä osumasta itseensä tai näytön laitoihin. Matopelin ajoista pelien grafiikat ovat kehittyneet huimasti. Nykyiset suositut mobiilipelit kuten Clash of Clans, Fortnite tai Candy Crush Saga rökittävät väriensä ja ominaisuuksiensa avulla Matopelin mennen tullen. Tosin Matopelissä on tiettyä nostalgiaa, johon sen teknisesti ylivoimaiset seuraajat eivät yllä.
Lisättyä virtuaalitodellisuutta
Lisätyllä todellisuudella (augmented reality eli AR) tarkoitetaan näkymää, jossa todelliseen ympäristöön on tietokonegrafiikan avulla lisätty muita elementtejä. Tunnetuin esimerkki lisätyn todellisuuden mobiilipeleistä lienee takavuosien hittipeli Pokémon GO, joka innosti ja innostaa edelleen ihmisiä liikkeelle etsimään pokémoneja ja haastamaan muita pelaajia taisteluun.
Siinä missä Pokémon GO:n lisätyn todellisuuden pelikenttä on vain puhelimen näytön kokoinen, voi virtuaalitodellisuutta hyödyntäviin mobiilipeleihin sujahtaa kokonaan itse sisälle. Pukemalla VR-lasit päähänsä pelaaja pääsee virtuaalimaailmaan, jossa hän voi osallistua peliin muiden todellisten tai simuloitujen pelaajien kanssa.
Muista suojata puhelimesi
Pelin tiimellyksessä puhelin saattaa helposti lipsahtaa pelaajan hyppysistä lattialle. Vahinkojen välttämiseksi oma pelikone kannattaakin suojata näytön suojakalvolla ja laadukkaalla suojakuorella. Rahallisen menetyksen lisäksi rikkoutunut puhelin voi nimittäin aiheuttaa vielä suurempaa harmistusta, jos hyvä peli jää kesken. Kestäviä ja laadukkaita kuoria ja suojakalvoja eri puhelimiin ja niiden malleihin tarjoaa verkkokauppa Skalhuset.